Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čelůstka drží českou obranu a říká: Jsem rád, že nedostáváme góly

V úvodních šesti letošních zápasech dostala česká reprezentace 13 branek. Poté, co ale Ondřeje Čelůstku zařadil kouč Jaroslav Šilhavý do stoperské dvojice, to byly góly pouze dva ve čtyřech zápasech. Čelůstku těší, že má na zlepšení defenzivy svou zásluhu, chválí však hlavně soudržnost celého týmu.

V popředí Adam Zreľák ze Slovenska, za ním Ondřej Čelůstka
zdroj: ČTK/AP

"Samozřejmě mě těší, že nedostáváme góly. Ale není to jen o nás čtyřech vzadu, ale o celém týmu. Bráníme dobře, chodíme dobře do kontrů. Každý si zaslouží pochvalu za tu drženou nulu," řekl Čelůstka po výhře 1:0 nad Slovenskem v závěrečném utkání Ligy národů.

"Pod novým trenérem se rapidně zlepšila atmosféra, víme, co dělat na hřišti, a vypadá to mnohem lépe. Hrajeme celý tým dobře. A nejen ti na hřišti, ale i s klukama z lavičky táhneme za jeden provaz. Je to vidět před zápasem, v poločase i po zápase," prohlásil devětadvacetiletý stoper.

Výhra 1:0 přinesla Česku udržení se v druhé lize Ligy národů a ve druhém koši pro los kvalifikace o mistrovství Evropy. "Jsme moc spokojení. Potvrdili jsme výhru na Slovensku i v přípravě v Polsku. Byl tam dobrý a obětavý výkon se srdíčkem, tak by to mělo vypadat. Když se to tam takhle dá, tak výsledky přijdou," věří Čelůstka ve slibnou budoucnost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články