Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čechy vysoká výhra Slováků nad Ukrajinou neznervóznila. Věří ve vlastní sílu

U videa rozebrali čtvrteční výhru 1:0 v přípravném utkání v Polsku a nyní už se čeští fotbalisté chystají na pondělní závěrečný zápas skupiny Ligy národů proti Slovensku v pražském Edenu. V televizi sledovali páteční výhru Slováků 4:1 nad Ukrajinou a věří, že prestižní utkání zvládnou. Očekávají podobně vyrovnanou bitvu jako při říjnové výhře 2:1 v Trnavě.

Souček stíhá Klicha
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Michal Chwieduk

"Měli jsme puštěné plátno, s klukama jsme si k tomu něco řekli. Na videu jsme to ještě nerozebírali. Zatím jsme měli video spíš k Polsku. Vrátili jsme se k nějakým věcem, které jsme tam udělali dobře, i k nějakým chybám. Dnes už bude trénink směřovaný ke Slovensku. I to video," řekl záložník Tomáš Souček.  

"Slováci vyhráli zaslouženě. Informace o nich máme pořád v hlavě, utkání s nimi v Trnavě bylo jen před měsícem. Potřebujeme si to jen osvěžit," doplnil brankář Tomáš Vaclík.  

Vysoká výhra Slováků nad už jistým vítězem tříčlenné skupiny B1 Ligy národů Součka nepřekvapila. "Zaprvé víme, že Ukrajina už postoupila, zadruhé jsme viděli, že měli dost změn, k tomu ještě jiný herní systém. Něco zkoušeli a úplně jim to nesedlo. Takže se dalo i čekat, že Slováci do toho půjdou důrazněji a zvítězí," podotkl Souček.  

"Hráli s velkým nasazením, změna trenéra je vždy takový impulz. Přesto doufám, že v lepší náladě do toho půjdeme my. Výhra v Polsku nám pomohla, budeme na to chtít navázat a předvést aspoň stejně dobrý výkon jako v říjnu Trnavě. Očekávám podobný zápas," řekl Souček, jehož tým v Trnavě poprvé s koučem Jaroslavem Šilhavým zvítězil 2:1.  

V pátek po příletu z Polska se hráči věnovali hlavně regeneraci a Souček zaskočil vpodvečer za spoluhráči ze Slavie do nedalekého Edenu, kde Pražané hráli osmifinále poháru proti Chrudimi (3:1).

"Byl jsem za klukama pozdravit je před zápasem a popřát jim hodně štěstí. Byl jsem tam necelou hodinku, někdy v průběhu prvního poločasu jsem odjel. Pak jsme totiž měli regeneraci, tak jsem se potřeboval vrátit sem na sraz," uvedl Souček.  

"Musel jsem si také vyklidit šatnu, vlastně sám sobě. Teď si tu šatnu přebereme ze Slavie do reprezentace. Možná kustodům řeknu, ať mě dají na to samé místo jako ve Slavii, abych to tam měl úplně doma," dodal.  

Českému celku stačí v pondělí v Edenu bod k druhému místu ve skupině a udržení v Lize B. "Na remízu se hrát nedá. Kdo na ni hraje, tak se mu to vymstí. Může přijít jeden gól z čehokoliv. My budeme chtít zvítězit, nejen kvůli tabulce, ale hlavně kvůli fanouškům. Kvůli naší pohodě, že jsme tu nastolili něco, čemu věříme," dodal Souček.

Na utkání bylo prodáno téměř 17 tisíc vstupenek. Lístky je možné stále koupit na webu vstupenkyfotbal.cz a také v den zápasu v Edenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články