Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hlavní cíl pro Polsko? Zlepšit koncovku a proměňovat šance, shodují se Novák s Vydrou

Poslední dva zápasy byly dobré, čeští fotbalisté ale věří, že v blížícím se přátelském střetnutí proti Polsku a následně v Lize národů se Slovenskem dokážou předvést ještě lepší výkon. Podle obránce Filipa Nováka a útočníka Matěje Vydry je nyní potřeba hlavně vylepšit koncovku. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:40.

Filip Novák
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Reprezentanti v říjnové premiéře pod Šilhavým zvítězili v Lize národů na Slovensku 2:1 a poté prohráli 0:1 na Ukrajině. "Určitě chceme navázat na ty dva předešlé zápasy. I když nás čeká přátelák, myslím, že každý mezinárodní zápas je velmi důležitý," řekl Vydra před odletem do dějiště utkání Gdaňsku.

Reprezentanti jsou přesvědčeni, že mohou hrát ještě lépe než v říjnu. "V tom druhém utkání nám chyběly góly, i když šance na to byly. Chceme se soustředit na vstřelení co nejvíce gólů a nejlépe na čisté konto. To je vždy klíč číslo jedna. A pak aby se ta předvedená hra líbila fanouškům. Času na přípravu teď nebylo moc, ale nějaké dobré věci na minulém srazu během zápasů byly a na to chceme navázat," uvedl Vydra.

"Pokud bych měl říct, co zlepšit, tak proměňování šancí. Samozřejmě jsme na tom pracovali, ale i na defenzivě, abychom byli víc kompaktní. Ukázali jsme si chyby, které jsme v těch dvou zápasech dělali. Připravujeme se na to tak, abychom podali ještě lepší výkon než se Slovenskem," doplnil Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté odletěli do Polska k přípravnému utkání

Český celek se chystá především na silnou polskou ofenzivu, které vévodí kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. "Všichni víme, že dává plno gólů. Na to, jak je vysoký, tak je velmi technický. Prostě top extratřída mezi útočníky," řekl Vydra.

"Neřekl bych, že jsou lepší útočníci. Dokazuje to v Bayernu, kde nevím kolikrát vyhrál střeleckou tabulku bundesligy. Podle mě patří mezi top pět nebo top deset nejlepších útočníků světa. Na konfrontaci s top hráčem se těším," uvedl Novák.

Český celek si musí dát pozor i na další útočníky, například Krzysztof Piatek z Janova je střeleckým lídrem italské ligy. "Pálí mu to tam, statistiky má výborné. Má čuch na góly, dá gól z každé situace. Přece jen nehraje v nějakém top klubu a dává góly, což je zajímavé. Ale my se soustředíme hlavně na sebe," uvedl Novák.

"Myslím, že to bude stejně těžký zápas, co byl na Ukrajině. Taky velmi silní na balonu, skvělé individuality. My tomu musíme čelit týmovou prací. A pak ať naše určité individuality vepředu ukážou svou kvalitu. Doufejme, že budeme po zápase spokojeni," dodal Vydra.

Zvolil kouč Šilhavý při nominaci dobře? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články