Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Máme se od čeho odpíchnout. Výsledky přijdou, věří Češi po prohře na Ukrajině

Čeští fotbalisté nepředvedli na Ukrajině špatný výkon. Po porážce 0:1 mohli litovat hlavně neproměněných šancí a chyby při inkasovaném gólu. To hodně mrzelo Antonína Baráka, protože právě on zbytečně ztratil míč. Z celkového výkonu českého výběru ale měl dobrý pocit a věří, že tým může jet domů s hlavou nahoře.

Jakub Jankto v utkání s Ukrajinou
zdroj: ČTK/AP

"Výhra nad Slovenskem (2:1) nám dodala pozitivní krev do žil, teď to bylo vidět a máme se od čeho odpíchnout," hodnotil Barák.

Jakub Jankto měl v první půli zřejmě dvě největší příležitosti. Křídelník Sampdorie Janov však ani v jedné neuspěl. "Mrzí nás to, protože jsme prohráli. Byla chyba, že jsme poločas neuhráli na 0:0. V druhé půli jsme už neměli takové šance jako v první. Ale musíme jet dál. Když budeme hrát takhle dál, nemáme se za co stydět a výsledky přijdou," řekl Jankto.

V 18. minutě měl za stavu 0:0 první velkou šanci. "Přemýšlel jsem, co mám udělat. Brankář vyběhl, řekl jsem si, že ho budu přehazovat. Pak jsem tam viděl místo vedle něj nad pravou rukou, ale bohužel jsem vzal balon špatně a nohou mi to chytil," litoval Jankto.

Ve 43. minutě přišel trest poté, co Barák ztratil míč a po rychlé akci přesně vystřelil Ruslan Malinovskij. "Chyba před gólem mě mrzí. Marlose, který mi sebral balon, jsem měl ve slepém bodu a nevěděl jsem o něm. On mi to vystihl a pak to dohráli do gólu. Šlo to řešit jinak, měl jsem to hrát z jedničky dozadu," sdělil Barák.

Pak ještě přišla další velká Janktova šance. "Při druhé šanci mi to špatně skočilo. Na tréninku jsem tyhle střely trénoval, dnes mi to tam bohužel nespadlo. Zkoušel jsem to obstřelit, ale šlo to nad břevno," uvedl Jankto.

Ruslan Malinovskij se raduje z gólu
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

Těší ho nicméně, jak se reprezentace po zářijových porážkách 1:2 s Ukrajinou a 1:5 v Rusku pod novým trenérem Šilhavým zlepšila. "Přišel nový trenér, změnilo se hodně věcí. Udělali jsme hodně práce podle mě. Ukazovali jsme si hodně věcí na tréninku, odrazili jsme se od taktiky a hráli jsme jeden za druhého. Přišli někteří starší hráči, přišel Bořek Dočkal, který nám neskutečně pomohl. Je to výborný kapitán," řekl Jankto.

Jakub Jankto:

"Já jsem doufal, že přijde zlepšení, stejně jako všichni hráči. Začali jsme od nuly, řekli jsme si, že prostě do toho musíme dát vše, protože hrajeme za naši zemi. Od toho jsme se odrazili a myslím, že se nám to povedlo."

"Bylo to náročné utkání, nahoru dolů, bylo tam hodně brejků. Všichni jsme se vydali a i Ukrajince ten zápas hodně bolel," mínil záložník Udine Barák.

První sraz pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým podle něj dopadl pozitivně a hlavní je, aby na předvedené výkony Češi navázali. "Musíme si z toho vzít to pozitivní. Plnit jednoduché věci a být sebevědomí na míči. I Ukrajinu jsme dokázali zatlačit. Náš tým má sílu, máme na čem stavět a půjdeme nahoru," dodal Barák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články