Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Lavička po krachu v kvalifikaci: Tohle mužstvo má problém dávat góly

Česká fotbalová reprezentace do 21 let zakončila neúspěšnou kvalifikaci o postup na evropský šampionát vítězstvím 1:0 nad Moldavskem. Trenéra Vítězslava Lavičku zisk plného počtu bodů potěšil, ale mrzelo ho, že stejně jako v předchozích zápasech nedokázali hráči přidat další branku a soupeře zlomit.

Trenér české reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"I proti Moldavsku jsme bojovali s tím, co nás provází celou kvalifikaci. Tohle mužstvo má problém dávat góly. Máme typologicky jiné hráče než během předchozího cyklu s Patrikem Schickem nebo Alešem Čermákem," připomněl Lavička výběr, se kterým dokázal postoupit na loňské mistrovství Evropy.

Schick se tehdy stal s 10 góly nejlepším kanonýrem kvalifikace, záložník Čermák přidal 6 branek. Nejlepším střelcem současného týmu byl s dvěma zásahy Tomáš Zajíc. "Nedokázali jsme soupeře zlomit, i když jsme v zápasech měli velmi dobré pasáže. Soupeři pak pořád cítili šanci," dodal kouč.

Útočník AS Řím přitom ještě mohl hrát i za současnou jednadvacítku, ale už se prosadil v reprezentačním áčku. "Věkově k nám patří kluci, co už jsou o patro výš. Patrick Schick nebo Kuba Jankto by mohli hrát i za nás, ale etablovali se v áčku. Neříkám to však rozhodně jako výmluvu," upozornil Lavička.

Zkušenému trenérovi navíc chyběly v kvalifikaci kvůli zranění i další opory. "Dopadlo to neúspěšně, ale byly tam i objektivní faktory. Od prvního utkání nás provází zranění klíčových hráčů. V prvním duelu si Kuba Šural přetrhnul křížový vaz, pak utrpěl stejné zranění i Vašek Černý, následně vypadli Ondřej Mihálik a Karel Knejzlík. To všechno byli hráči, co na začátku kvalifikace hráli pravidelně," konstatoval Lavička.

Pro pětapadesátiletého trenéra navíc mohlo jít o poslední zápas u jednadvacítky, protože smlouvu má jen do konce roku. Lavička po závěrečném hvizdu přiznal, že i když ho ještě čeká jednání s vedením fotbalové asociace, on sám má jasno. "Myšlenku už v hlavě mám, ale nechci to momentálně řešit, je to příliš brzy. Teď přijde správný čas sednout si s vedením FAČR," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články