Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Největší síla Ukrajiny je na křídlech, uvědomuje si náhrada za Kadeřábka Novák

Zraněného Pavla Kadeřábka by v základní sestavě českých fotbalistů v duelu Ligy národů na Ukrajině měl opět nahradit Filip Novák, který ho vystřídal už v průběhu minulého zápasu se Slovenskem. Obránce Trabzonsporu se na každého soupeře pečlivě připravuje, nyní své poznámky může využít na nebezpečné kraje ukrajinské zálohy. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz v úterý od 20:15.

Reprezentační bek Filip Novák
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Ještě nevím, jestli nastoupím, to je na trenérovi. Může se cokoliv stát. Ale budu se připravovat jako normálně," řekl Novák v Charkově.

Jeho pozice na kraji obrany bude o to důležitější, že právě po krajích jsou Ukrajinci nejnebezpečnější. Ať už jsou to Evgen Konopljanka, Andrij Jarmolenko, Marlos nebo Viktor Cygankov.

"Měl by na mě hrát Jarmolenko, ale ten měl nějaké problémy, tak nevím, jestli nastoupí. Ale ať už tam bude kdokoliv, budu vědět, kdo to je. Vždycky si hráče nastuduji a připravím se na něj," ujistil Novák.

"Jejich krajní hráči se hodně stahují do středu a dávají tak prostor krajním obráncům. Napravo hraje levák a naopak, hodně si to dávají do středu. Musíme být hráčům blíž a nenechat je odcentrovat, vystřelit, cokoliv. Prostě jim nedat prostor k ničemu," naznačil recept bek z Trabzonsporu.

V září sice proti Ukrajině doma nenastoupil, ale i z lavičky na něj soupeř udělal dojem. "Mě osobně Ukrajinci hrozně v Hradišti překvapili. Hrají kombinační fotbal, jsou silní na míči. Je potřeba tohle narušit, dostat je trošku z komfortní zóny, kterou si vytvořili. Doufám, že budeme pokračovat ve výkonu, který jsme předvedli proti Slovákům," dodal Novák.

Češi potřebují v úterý vyhrát, aby zůstali ve hře o první místo ve skupině, naopak Ukrajině stačí remíza. "Doufám, že na to taky budou myslet. Přeci jen oni jsou v pozici, kdy jim stačí remíza. Možná nás podcení, možná ne. Jdeme do toho s tím, že není co ztratit. Musí se hrát otevřeně, nebát se hrát. Musíme mít takovou taktiku, aby byla vítězná," prohlásil osmadvacetiletý bek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články