Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Belgie neprohrála už 21 měsíců, na závěr přípravy si poradila s Kostarikou

Belgie se perfektně naladila na nadcházející světový šampionát. V závěrečném přípravném utkání porazila po obratu Kostariku 4:1 a natáhla sérii bez prohry na 18 zápasů. Mužstvo okolo kapitána Edena Hazarda, který si v bruselské generálce lehce zranil kotník, tak neprohrálo od 1. září 2016, kdy v přátelském duelu nestačilo na Španělsko po porážce 0:2.

Romelu Lukaku (vlevo) a Michy Batshuayi z Belgie slaví gól
zdroj: Reuters autor: FRANCOIS WALSCHAERTS

Hazard vystřídal v 70. minutě s bolavým kotníkem. "Dostal do něj kopanec. Měl trochu problémy, ale bude v pořádku. Není to nic vážného," řekl kouč Roberto Martínez. "Ale moc jsem si užil jeho hru. Byl ostrý a silný, hrál skvěle," dodal.

O dva góly se postaral Romelu Lukaku, zbývající přidali Dries Mertens a střídající Michy Batshuayi. Belgičané otočili nepříznivý vývoj, neboť Kostarika od 24. minuty vedla zásluhou trefy kapitána Bryana Ruize.

"Rudí ďáblové" během své neporazitelnosti od předloňského září vyhráli 13 zápasů a v pěti remizovali. Loni v červnu těsně porazili v Bruselu v rámci přípravy i český tým (2:1). Šampionát v Rusku zahájí Belgičané v pondělí proti Panamě, Kostarika se utká na úvod se Srbskem.

Poslechněte si speciální FOTBAL FOKUS podcast o mistrovství světa:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články