Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ligu národů si Jarolímova družina zpestří přípravou s Poláky

Jak si zpestřit program nové Ligy národů? Přípravným zápasem. Česká reprezentace jeden takový sehraje 15. listopadu v Polsku. Ještě není známo kde, hostitelské město je v jednání. Poslední dva vzájemné duely nicméně hostila Vratislav. "Jsem spokojen především kvůli samotnému soupeři, těším se na kvalitní konfrontaci," uvedl trenér národního mužstva Karel Jarolím.

Karel Jarolím na tréninku fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Polsko mělo o zápas s námi eminentní zájem a v kombinaci s příznivou logistikou i aktuální fotbalovou kvalitou soupeře se také pro nás jednalo o prioritní řešení," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Polsko je momentálně sedmé v žebříčku FIFA a prožívá velmi dobré období. Z posledních 38 utkání prohrálo jen čtyři. Tým je postaven kolem kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského, který v posledních 11 startech za národní tým dal 17 branek. S 51 góly je nejlepším střelcem Polska v historii. Mezi další významné postavy týmu trenéra Adama Nawalky patří Arkadiusz Milik, Jakub Blaszczykowski, Piotr Zielinski či Kamil Grosicki.

"Polsko si užívá výjimečnou fotbalovou generaci, která zdaleka není jen o Lewandowském. Je to velmi silný tým, o čemž svědčí výkony na Euru ve Francii, postup na šampionát do Ruska i příslušnost do prvního koše v Lize národů," upozornil trenér Jarolím. "Přestože prioritou pro nás na podzim budou souboje v Lize národů, utkání s Polskem budeme chtít výkonnostně i výsledkově zvládnout," dodal.

Český tým tak už má téměř zaplněný podzimní program, jehož vrcholem budou souboje se Slovenskem a Ukrajinou v Lize národů. Volný je už jen termín 9. až 11. září pro další přípravné utkání. O soupeři se nyní jedná.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články