Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi chtějí proti Kataru prodloužit vítěznou sérii, na šanci čeká Simič

České fotbalisty čeká teprve druhé měření sil s asijským fotbalem za posledních šest let. Po loňském duelu s Koreou (1:2) nastoupí tým Karla Jarolíma v Dauhá k přípravnému utkání proti domácímu Kataru a bude se snažit navázat na výhry z posledních tří zápasů. Tak dlouhou vítěznou sérii reprezentace zaznamenala po třech letech. Přímý přenos sledujte na ČT spot a webu ctsport.cz v 17:25.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Češi selhali v kvalifikaci o mistrovství světa, ale od té doby hrají uvolněněji. Porazili Ázerbájdžán a San Marino a ve středu si na turnaji tří zemí v Dauhá připsali i cenný skalp účastníka světového šampionátu Islandu po výhře 2:1. "Odehráli jsme s Islandem super zápas proti silnému týmu. A máme velmi cenný výsledek po dobrém výkonu, který posune tým dál," řekl brankář Tomáš Koubek, který sledoval zápas z lavičky.

Proti Kataru by však měl dostat šanci stejně jako další hráči, kteří proti Islandu nenastoupili nebo jen na pár minut. Promíchání sestav připustil i trenér Karel Jarolím. "Nevezli jsme sem ty kluky jen tak na výlet. Měli by tu šanci dostat a já myslím, že ji dostanou," řekl. Poprvé za národní tým by tak měli nastoupit Vladimír Coufal, David Houska a Stefan Simič, který dal české reprezentaci přednost před Bosnou, Srbskem a Chorvatskem.

"Sleduji více sportů a vím třeba z házené nebo ostatních sportů, že Katar zlanaří hodně lidí s více doklady, jako jsem já. Takže doufám, že na nás nastoupí hráči Kataru, a ne nějaký mix," prohlásil Simič.

V nominaci má Katar rodilého Alžířana Búlama Chúchího, v brance může nastoupit Umar Barry z Guineje. Dva Brazilci či Uruguayec Sebastián Soria však tentokrát ve výběru nejsou.

Kataru momentálně patří 97. příčka v žebříčku FIFA a k postupu na mistrovství světa měl daleko. Sice prošel do třetí fáze asijské kvalifikace, ale v šestičlenné skupině skončil poslední. Tamní asociace však dělá vše pro to, aby byl tým připravený na domácí mistrovství světa 2022.

"Katar hrál třetí fázi kvalifikace o mistrovství světa, kopat ti hráči umějí. Mají tam nějaké naturalizované hráče, uvidíme, v jakém nastoupí složení. Ale podcenit je nemůžeme v žádném případě. Kdybychom si mysleli, že to zvládneme, když nebudeme hrát na 100 procent, bylo by to špatné," řekl Jarolím.

Největším nebezpečím je záložník Hasan Haidus, který byl se čtyřmi góly nejlepším střelcem Kataru v kvalifikaci a je také nejlepším kanonýrem ze současné nominace s 18 góly. V posledních šesti startech dal pět branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články