Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopic: Kvalifikace sice končí, ale musíme se dívat dopředu

Vloženou důvěru splatil vstřeleným gólem a několika přesnými centry, ze kterých mohli čeští fotbalisté přidat další. Reprezentační záložník Jan Kopic vnímal kvalifikační výhru 2:1 v Ázerbájdžánu jako zaslouženou. Sedmadvacetiletého fotbalistu Viktorie Plzeň mrzelo pouze to, že národní tým neproměnil v Baku více šancí a zbytečně se strachoval o výsledek.    

Jan Kopic střílí gól do sítě Ázerbájdžánu
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

"Bylo to celkově zasloužené vítězství, ale na můj vkus jsme si to až zbytečně sami zkomplikovali," řekl Kopic. "Měli jsme hodně šancí, které kdybychom proměnili, tak jsme vedli o dvě, tři branky a mohli zápas poklidněji dohrát," doplnil.

Plzeňský záložník otevřel skóre ve 35. minutě, ale domácí z diskutabilní penalty o 20 minut později vyrovnali. Hubený triumf nakonec zařídil Antonín Barák a český tým odvrátil hrozbu historicky nejhoršího umístění v kvalifikaci.

"Penalta byla sporná, ale jednou se upísknou doma, jednou venku, tak to prostě je. Důležité bylo, že jsme se oklepali a strhli to na svoji stranu," uvedl Kopic.

"Koncovka nás trápí pořád. Před vápno se dostaneme dobře, ale pak už to finále nedohrajeme tak, jak bychom chtěli," prohlásil rodák z Pelhřimova. "Ale třeba se odrazíme tímhle duelem. Kvalifikace už sice končí, ale musíme se dívat dopředu."

Kopic, jenž si v Baku připsal druhý gól za reprezentaci, potvrdil dobrou formu z Plzně. "Hraji tam celé zápasy a cítím se dobře. Jsem zdravý a sezona zatím vypadá dobře. Ale je to fotbal, můžou přijít dva, tři nepovedené zápasy a všechno se může otočit," upozornil.

Sedminásobný reprezentant také věří, že se národní tým ze selhání poučí a zkušenosti zužitkuje v dalších kvalifikacích. "Každý jsme v klubové kariéře zažili sezonu, kdy to nešlo. Proto jsme profesionálové, abychom se odrazili a o příští Evropu zabojovali," uzavřel Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články