Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Věřím, že když už Němci ztratí, bude to s námi, doufá Vaclík

Praha - Ve hře je šance obrat úřadující světové šampiony o první kvalifikační body. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík si však uvědomuje, že by byl potenciální úspěch proti Německu vnímán jako zázrak. Osmadvacetiletý fotbalista Basileje chce přesto favorita zaskočit. Přímý přenos utkání Česko–Německo sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 20:15.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Po tom průběhu kvalifikace teď potřebujeme nějaký zázrak. Kdyby se s Němci něco uhrálo, určitě by se to jako zázrak bralo. Ale já věřím, že náš tým je schopný se o to poprat, stoprocentně na hřišti necháme všichni všechno a po zápase uvidíme, jestli to bude stačit," řekl Vaclík.

"Těším se, bude to pro nás zajímavá konfrontace. Věřím, že přijdou lidé, že nás poženou a Němce dokážeme potrápit víc než v tom prvním zápase," připomněl porážku 0:3 z loňského října.

Podle Vaclíka by se muselo sejít hodně věcí, aby dosud suverénní Němci v Edenu klopýtli. "Oni by třeba nějaké šance nesměli proměnit a my bychom museli proměnit téměř všechno. Ale zase je to pouze jeden zápas a kvalifikací je strašně těžké projít bez ztráty bodu. Věřím, že když už Němci ztratí, bude to v pátek," prohlásil bývalý gólman Vítkovic, Žižkova a Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se připravují na Německo

Uznává obrovskou kvalitu a ofenzivní sílu soupeře, ale nechce spekulovat, jestli si proti Německu hodně zachytá. "Těžko předpovídat průběh zápasu. Třeba budeme hrát velice dobře a Němce do ničeho nepustíme," přemítal Vaclík.

Má radost z toho, že jeho brankářští kolegové z reprezentace v létě přestoupili do zahraničí. Jiří Pavlenka ze Slavie do Brém a Tomáš Koubek čerstvě ze Sparty do Rennes. "Myslím, že pro nás všechny tři je velice dobře, že budeme chytat v zahraničí. Trénuje se tam jinak. Tom pozná jinou kulturu, to samé Jirka, který pozná plné stadiony," konstatoval Vaclík.

V Lize mistrů začne na Old Trafford

Sám měl blízko k odchodu do Benfiky Lisabon. "Mluvilo se o tom skoro celé letní přestupové období. Psalo se o tom u nás, ve Švýcarsku i v Portugalsku. Dopadlo to tak, že kluby se nikdy nedohodly, takže pokračuju v Basileji," uvedl rodák z Ostravy.

S Basilejí v září vstoupí do Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United. "Když jsem chytal první rok v Basileji, tak jsme hráli první zápas na Realu Madrid, teď budeme otevírat skupinu na Old Trafford. Bude to zajímavé, protože vstup do skupiny bude hodně důležitý a asi nejnáročnější, co můžeme mít," řekl Vaclík.

Mrzí ho, že společně se spoluhráčem Markem Suchým a čerstvou akvizicí AS Řím Patrikem Schickem jsou v této sezoně jedinými českými zástupci v základní fázi LM. "Moc nás tam není. Spousta kluků bylo v kvalifikaci, hrál Kadeř (Pavel Kadeřábek), Tomáš Pekhart i Slavia s Plzní. Je škoda, že se tam nikdo neprokousal, aby nás bylo víc," litoval Vaclík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články