Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jankto: Na debuty mám štěstí, s klukama v kabině jsem si sedl

Ústí nad Labem – Poprvé se v seniorském reprezentačním dresu představil velký český talent Jakub Jankto. Odchovanec Slavie, toho času v Udine, přitom pokračuje ve svých výborných výkonech při debutech – skóroval jak při premiéře za jednadvacítku a v Serii A, tak teď v přípravě proti Litvě.

Jakub Jankto (vlevo) v utkání s Litvou
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Já mám na tyto zápasy docela štěstí. V Udine i jednadvacítce jsem hned při prvním startu dal gól, takže jsem si dnes docela věřil," připustil Jankto v rozhovoru s novináři. "Dobře jsem si sedl i s klukama v kabině a jsem moc rád, že nám to vyšlo i výsledkově," dodal.

Jednadvacetiletý záložník se prosadil v 65. minutě, kdy přidal důležitý druhý gól. "Vybojoval jsem balon ve středu hřiště a šli jsme dva na dva. Já to vzal na sebe, věděl jsem, co chci udělat, seknul jsem si to z pravé na levou a křížem jsem vystřelil. Byla to taková moje typická akce," popsal. "Je pravda, že teď se mi střelecky daří. Byl jsem pak v euforii, protože se na mě přišli podívat i rodiče a přítelkyně," řekl s úsměvem.

"Trenér mě před nástupem na hřiště upozorňoval, ať zůstanu v klidu. Chytnul jsem se dvěma přihrávkami a získal sebedůvěru, což pak vyústilo i v ten gól. Vždy je trochu nervozita, ale v Itálii jsem hrál proti velkým klubům a skvělým hráčům, takže už jsem trochu otrkaný," prohlásil odchovanec Slavie.

Do hry naskočil ve druhé jedenáctce, která byla výrazně produktivnější než ta první. "První poločas byl kombinačně lepší, ale fotbal rozhodují góly a ty tam padaly až nám. Také jsme ukázali hezké akce a mohli jsme dát i více branek než ty tři," mínil Jankto.

Věří, že si výkonem řekl o to, aby s ním trenér Karel Jarolím počítal i do budoucna. "Doufám, že se mi to povedlo. Chtěl jsem mu ukázat, že jsem k dispozici, když mě bude potřebovat už třeba na San Marino. Hlavně jsem ale rád, že už v jednadvaceti jsem poprvé v reprezentaci," řekl.

Svými výkony v Itálii si říká o pozornost týmů z Anglie a vydařený debut za reprezentaci by jejich zájem mohl ještě zvýšit. "Trochu to vnímám, ale nechci si to moc připouštět. Anglická liga a týmy jako Arsenal, Manchester City či Liverpool jsou určitě sen každého," připustil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články