Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Gólová premiéra. Na tenhle pocit nikdy nezapomenu, řekl Barák

Mladá Boleslav – Češi měli na víc, ale s Dánskem v přípravném duelu uhráli remízu 1:1. Velký důvod k radosti měl Antonín Barák. Pozvánka do národního týmu přišla na poslední chvíli. Slávistický záložník přišel, viděl a po osmi minutách skóroval. Jen ho mrzelo, že nemohl slavit vítězství.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Co na to říct? První start, první gól..." pronesl po utkání spokojený Barák. "Celkově jen z té pozvánky jsem byl hrozně šťastný. Je to skvělý pocit, hrozně si to užívám a ještě budu. Na tenhle pocit nikdy nezapomenu," dodal.

Trenér Karel Jarolím se sestavou hodně zatřásl. Oproti kvalifikaci s Norskem zůstali v základní sestavě jen Bořek Dočkal a Jaromír Zmrhal. Šanci dostávali jiní. A Barák tu svou nepromarnil. Už v osmé minutě napřáhl z dálky a i díky teči obránce otevřel skóre. "Na branku to letělo určitě, ale teč gólmana zřejmě zmátla. Neviděl to do poslední chvíle. Byla to i docela rána. Nevím, zda by to byl gól i bez té teče," uvedl Barák.

Pár kroků z Vlašimi

V minulé sezoně ještě hostoval v druholigové Vlašimi. Před rokem přestoupil z Příbrami do Slavie, kde ještě v létě příliš nehrál. S příchodem trenéra Jaroslava Šilhavého začal nastupovat v základní sestavě a výkony si řekl o pozvánku do národního týmu. A hned při prvním startu dal gól.

"Poslouchá se to krásně. Jde to strmě nahoru, ale musím si uvědomovat realitu. Musím nadále tvrdě pracovat a na sto procent makat. Teď prožívám krásné chvíle, ale to se může rychle změnit. Sláva může rychle zmizet. Udělám však maximum pro to, abych si to udržel," řekl jednadvacetiletý záložník.

Češi podali solidní výkon, Dány po většinu zápasu přehrávali a vytvořili si více šancí. "Noví kluci byli vidět, takže zapadli dobře. Známe se z ligy, takže nebyl problém. Zápas nám docela vyšel. Teď jsme si trochu zvedli sebevědomí, Dánové nás kvalitně prověřili a na jaře se pokusíme zabojovat o druhé místo," uvedl záložník Jan Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články