Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kadeřábek: Proti Němcům nesmíme ukázat, že jsme slabší

Praha/Hamburk - Čeští fotbalisté odletěli do Hamburku k sobotnímu utkání kvalifikace mistrovství světa s Německem. Obhájce světového zlata je obrovským favoritem, čeští reprezentanti však odmítají předem sklápět hlavy a věří, že se zdravým sebevědomím mohou vyválčit alespoň bod. Utkání Německo - Česko sledujte v sobotu od 20:15 na ČT sport nebo na našem webu.

Pavel Kadeřábek
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sobotní střetnutí bude velice prestižní pro Pavla Kadeřábka, který působí v bundesligovém Hoffenheimu. "Zápas trošičku specifický je. Aspoň jim budu třeba rozumět, když si budou na hřišti říkat nějaké signály. V tom je to výhoda. Na Hamburk mám dobré vzpomínky, vyhráli jsme tam s Hoffenheimem 3:1, tak kéž bychom to zopakovali s reprezentací," přál si Kadeřábek.

Fotbalisté do Hamburku odcestovali s cílem favorita zaskočit a pokusit se bodovat. "Víme, že ve skupině je to nejsilnější soupeř. Ale to nemění nic na tom, že tam jedeme uspět. Necháme tam všechno a doufám, že něco odvezeme," uvedl obránce Filip Novák.

"Každý bod tam pro nás bude plusový. Není to tak, že tam jedeme něco zkusit. Kdybychom tam jeli pouze něco zkusit, asi to nepůjde. Musíme tam jít s tím, že chceme uhrát aspoň bod. Myslím, že by to mohlo vyjít, Němci taky nejsou neomylní," nehází flintu do žita předem Kadeřábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí: S Holanďany jsme také byli outsideři a vyhráli jsme

V Německu podle něj nepochybují o tom, že domácí zvítězí. "Jejich strašná síla je v tom, že si ohromně věří. Do každého zápasu jdou s tím, že automaticky vyhrají. Jsou nastaveni tak, že vyhrají každý zápas a všechny přejedou. Musíme najet na stejnou vlnu a neukázat, že my jsme ti slabší. Doufám, že to půjde. Nechceme hledat nějaké alibi, že proti Němcům to nejde, jde to proti každému," prohlásil bojovně bývalý bek Sparty.

Do Hamburku s předstihem

Český tým k zápasu odletěl již dva dny předem. "Je asi dobře, že letíme už dnes, vyspíme se a zítra se v klidu připravíme na trénink. Nebudeme se muset už zítra zatěžovat cestou letadlem, která mě osobně znervózňuje. Nemám to moc rád," vysvětloval Ladislav Krejčí.

"Určitě je to dobré na aklimatizaci, i když počasí tam bude úplně stejné, ne-li horší. Možná, že v něčem je to lepší, že se tam vyspíme dvě noci. Ale tohle jsou faktory, které moc zápas neovlivní," dodal Kadeřábek.

Ten má v německém týmu spoluhráče z Hoffenheimu Sebastiana Rudyho. "Rudyho jsem se ptal, kdy začínají. Podle mě měli sraz až včera. Jinak jsme se o zápase nebavili. Oni vždy začínají ty srazy o dva dny později. Dá se říct, že trošku to mají asi na háku. Říkají si, že jim stačí dva tréninky a každého porazí. Třeba jim to teď nevyjde," usmál se Kadeřábek, který začal v posledních zápasech v Hoffenheimu nastupovat místo na pravém kraji obrany nalevo.

Do Německa odletělo 21 hráčů a všichni jsou zdravotně v pořádku. Útočník Milan Škoda se zatím kvůli zdravotním problémům k týmu nepřipojil a trenér Karel Jarolím náhradníka na sobotní duel nepovolal.

V pátek čeká reprezentanty v Hamburku předzápasový trénink a utkání se hraje v sobotu od 20:45. V neděli se reprezentace přesune do Vítkovic, kde v úterý nastoupí proti Ázerbájdžánu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články