Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pelta: Proti zařazení Schicka do áčka už se nedá nic namítat

Praha - Nepříliš povedený vstup do bojů o mistrovství světa zažila česká reprezentace, když se Severním Irskem v Praze jen remizovala 0:0. Šéfa FAČR Miroslava Peltu ale zklamal jen výsledek, se stavem národního týmu je spokojen. Věří ale, že týmu pomůže i přesun Patrika Schicka z jednadvacítky do A týmu.

Miroslav Pelta a Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Dojmy mám dobré, trenér i manažer (Jaromír Šeterle) odvedli v krátkém čase hodně práce. Má to jediný nedostatek, že jsme proti Severnímu Irsku neproměnili stoprocentní šance. Tím pádem máme ztrátu, ale byly tam velmi pozitivní věci," domnívá se Pelta.

Šéf českého fotbalu má pro výsledek pochopení i proto, že kádr reprezentace se omlazuje. "Rozhodující jsou samozřejmě výsledky, ale my tvoříme nové mužstvo. Takže ve mě převažují pozitivní pocity z toho, jaký jsme podali výkon, i když se to nedotáhlo k výhře. Splnilo to ale očekávání. Viděl jsme tam hlad a chuť se o výhru poprat. Těším se na další zápasy a věřím, že budeme pro každého soupeře nepříjemným protivníkem," dodal.

Peltu mrzelo jen to, že se více nedařilo hrotovým útočníkům. Proto věří, že by týmu mohl pomoci příchod Schicka, který se mu velmi líbil během zápasů jednadvacítky. "Nechci z něj dělat hvězdu, protože má stále hodně na čem pracovat. Ale v současné chvíli patří ke klíčovým hráčům naší útočné fáze a je to velký příslib do budoucna," pochválil Schicka Pelta.

"Dnes už jeho zařazení do áčka nemůže mít odpůrce. Jde jen o to skloubit zájmy áčka a jednadvacítky, která hraje důležité utkání s Moldavskem a potřebuje bodovat. To si musíme rozmyslet," připustil Pelta.

Vedle reprezentace Peltu mile překvapily i výkony jednadvacítky, i když nemá postup na Euro ve svých rukou poté, co smolně prohrála v Belgii. Šéf českého fotbalu je ale přesvědčen, že mužstvo je mnohem kvalitnější, než si sám na začátku kvalifikace myslel.

"Když jsem přemlouval Víťu Lavičku, aby se stal trenérem jednadvacítky, tak jsem si myslel, že nemáme moc kvalitní mužstvo. Teď si naopak myslím, že máme silné mužstvo, které pokud se dostane na Euro, tak bude mít o co hrát až do konce. Některé výkony hráčů mě mile překvapují," prohlásil šéf FAČR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články