Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na prvním srazu pod Jarolímem chybí Dočkal a Rada, nahradil je Hořava

Praha - Fotbalová reprezentace zahájila éru pod novým trenérem Karlem Jarolímem. Národní tým se sešel před středečním přípravným zápasem s Arménií a následným nedělním vstupem do kvalifikace mistrovství světa proti Severnímu Irsku. Na srazu podle očekávání chyběli zranění záložníci Bořek Dočkal s Jakubem Radou, místo nich byl dodatečně povolán středopolař Tomáš Hořava. V kádru je nyní 24 hráčů.

Sport
zdroj: ČT4

Sparťan Dočkal má poraněné koleno, kvůli čemuž nehrál za letenský tým poslední dva zápasy. Také další středopolař Rada si poranil koleno v pátečním ligovém duelu s Hradcem Králové. Jarolím do středu pole dodatečně nominoval plzeňského Hořavu, který má na kontě pět reprezentačních startů. Naposledy hrál za národní celek před více než dvěma lety. Na sraz přijel pokopaný z nedělního ligového duelu se Slavií, ale vyšetření ukázalo, že bude moci nastoupit.

Až na Dočkala s Radou přijeli na sraz všichni nominovaní a nikdo další nemá zdravotní problémy. Za týmem se přijel podívat i stoper Tomáš Sivok, který ve výběru chybí kvůli zranění.

Času není nazbyt

Jarolím nemá na přípravu příliš mnoho času. Odpoledne povede svůj první trénink národního mužstva, ve středu ho čeká v Mladé Boleslavi, odkud přišel k reprezentaci, první přípravný zápas s Arménií a hned v neděli v Praze úvodní utkání světové kvalifikace se Severním Irskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace musela kvůli dešti na tréninku improvizovat

"Vymlouvat se na málo času, to je těžké. Jsou tu kvalitní fotbalisté na to, aby se to zvládlo," řekl novinářům útočník Václav Kadlec. "Myslím, že se toho dá stihnout hodně. Stihneme se zaměřit na útočnou i obrannou fázi v každém tréninku, do toho se přidá video. Do těch
hlav se to dá dostat co nejdřív a bude to jen na nás, abychom to na hřišti předvedli," uvedl záložník Vladimír Darida.

Podle počtu reprezentačních startů je třetím nejzkušenějším reprezentantem z aktuálního kádru a patří k adeptům na pozici kapitána. Tomáš Rosický totiž stále neoznámil, zda bude v reprezentaci pokračovat, a Petr Čech jako jeden z pěti hráčů po Euru kariéru v národním týmu ukončil. "Cítím, že bych jedním z kandidátů asi mohl být. Osobně mám svůj tip, který teď říkat nebudu. Je to hráč se spoustou odehraných zápasů," uvedl Darida.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články