Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kozel po Dukle převezme osmnáctku, Kotal zase sedmnáctku

Praha - O nových trenérech reprezentace do 17 a 18 let je jasno. Osmnáctku povede bývalý dlouholetý trenér Dukly Praha Luboš Kozel, výběr do 17 let zase převezme dosavadní kouč Zbrojovky Brno Václav Kotal.

Příchody obou koučů jsou součástí změn u mládežnických reprezentací, které vejdou v platnost od podzimu. Dosud měly dvojice trenérů přiděleny dvě reprezentační kategorie a kouči se navzájem střídali ve funkcích trenéra a asistenta.

Nyní by měli úspěšní trenéři vést své týmy dlouhodoběji. "Princip bude takový, že trenér, který bude mít úspěchy, půjde se svým výběrem po jednotlivých kategoriích. Kdysi to tak bylo za Pavla Vrby nebo Jakuba Dovalila a neslo to výsledky," uvedl vedoucí úseku talentované mládeže Michal Prokeš.

Kotal k sedmnáctce přijde po třech sezonách v Brně, které postupně dotáhl ze sestupového pásma až k šestému místu v lize. "Už jsem prošel hodně ligových klubů a říkal jsem si, že je na čase práci v lize ukončit," řekl třiašedesátiletý kouč.

"Protože s prací s mladými mám jisté zkušenosti, na začátku své trenérské práce jsem vedl juniory Hradce i Sparty a s oběma celky jsem tehdy postoupil, tak jsem si řekl, že by bylo dobré mladým předat zkušenosti," dodal.

Pětačtyřicetiletý Kozel skončil v Dukle po šesti letech, během nichž celek z Julisky dovedl z druhé do nejvyšší soutěže. "Po letech v lize se z té práce stával pomalu stereotyp. Říkal jsem si, že by to chtělo nějakou změnu. A právě v té době přišla nabídka, která by tyto představy mohla naplnit," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články