Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick po trefě proti Belgii: Byl to nejsladší zápas

Jablonec - Čeští fotbalisté do jednadvaceti let si pod Vítězslavem Lavičkou připsali doposud jednoznačně nejdůležitější triumf a podali nejlepší výkon, když porazili Belgii 1:0. Vítězný gól si po skvělé individuální akci připsal Patrik Schick, jenž po značnou část zápasu prokazoval výborné technické dovednosti. Kmenový útočník Sparty, který letos působí v Ďolíčku, proto označil vítězství za nejsladší, jaké doposud zažil.

Radost Patrika Schicka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Devatenáctiletý fotbalista v dnešním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2017 se v Jablonci postaral o jedinou branku zápasu a připsal si už třetí gól ve čtyřech duelech.

"Nevím, jestli to byl můj nejlepší zápas, spíš nejsladší. Protože jsme porazili Belgii a stáhli její náskok v tabulce na jediný bod," řekl Schick, který se prosadil ve 12. minutě. "Viděl jsem, že obránce na mě vyrazil, tak jsem si jednou nohou zpracoval míč, druhou mu nasadil jesličky a uklidil to k tyči," popsal.

O chvíli později navíc mohl přidat další branku, tentokrát ho ale vychytal hostující gólman. "V první chvíli jsem chtěl střílet z větší vzdálenosti, pak jsem si ale řekl, že zkusím obejít jednoho obránce, tak jsem udělal kličku, vystřelil, ale brankář to bohužel vyškrábnul," přidal.

Útočník Bohemians 1905 zastínil i soupeřovu hvězdu Divocka Origiho, který si za belgické áčko zahrál na loňském mistrovství světa, kde dal dokonce gól. "Věděli jsme, co je zač, ale i když nedal gól, tak myslím, že odehrál slušný zápas," pochválil hráče Liverpoolu, jenž se postaral o jedinou nebezpečnou střelu Belgie.

"Dobře jsme se na soupeře připravili. Věděli jsme, že mají silný střed a umí si tam dávat prostrkávačky, takže jsme jim nechávali volnější strany," prozradil Schick. "Je to hodně sladké vítězství, ale o to víc nás teď můžou mrzet předchozí ztráty, protože jsme mohli skupinu vést."

Český tým se totiž dočkal první výhry po dvou remízách a udržel si neporazitelnost. Navíc na Belgii, která drží první místo zaručující přímý postup na šampionát v Polsku, ztrácí jediný bod. "Pořád je o co hrát a musíme na to navázat už teď v Moldavsku," připomněl Schick další kvalifikační duel, který lvíčata čeká už v pondělí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články