Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Snažím se znovu fotbal užít, říká hvězda Gliwic Vacek

Praha – Česká fotbalová reprezentace se dál připravuje na své přípravné zápasy. Vůbec poprvé je v jejích řadách i hráč, který obléká polského klubu. Kamil Vacek si o místo řekl svými výkony v Gliwicích. Přímý přenos utkání Česko – Srbsko vysílá ČT sport a náš web v pátek od 20:05.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacek se baví fotbalem a je zpátky v reprezentaci

"Snažím se hrát, jak nejlépe umím, a tohle je taková odměna za mou práci. Jsem rád, že jsem neušel pozornosti trenéra (Pavla Vrby)," řekl Vacek.

Vacek za Piast, které trénuje Radomír Látal a za které střílí góly i Martin Nešpor, nastoupil ve všech čtrnácti ligových zápasech sezony v základní sestavě a dal tři góly. Do národního týmu byl povolán poprvé od roku 2011, kdy si připsal všech šest dosavadních startů. Osmadvacetiletý záložník se však už do národního týmu vrací s jinými cíli a představami.

"Snažím se znovu fotbal užít. To je teď to nejdůležitější," prohlásil Vacek. V Polsku ho fotbal opět baví. "Potom, co jsem ve Spartě nedostával pravidelně příležitost, jsem strašně rád, že tady můžu hrát a že se na hřišti zase cítím dobře," konstatoval bývalý hráč Olomouce, Bielefeldu nebo Chieva Verona.

Zatím nepřemýšlí, kde bude hrát v příštím ročníku, ale pokračování ve Spartě nepovažuje za pravděpodobné. "Ani si nemyslím, že bych se do Sparty vrátil. Ten rok a půl, co jsem tam teď byl, pro mě byl hodně těžký, moc příležitostí jsem nedostával. Ani si nemyslím, že by byla vůle Sparty, abych se vrátil já. Takže to pro mě teď vůbec nehraje žádnou roli. Moc o tom nepřemýšlím, užívám si to, že můžu pravidelně hrát. Teď bych toho stejně moc nevymyslel," prohlásil Vacek.

Proti Polsku by si 17. listopadu rád zahrál i kvůli specifické atmosféře i formě tamního národního týmu, který stejně jako český postoupil na mistrovství Evropy. "Fotbal je opravdu v Polsku velký fenomén, stadiony, atmosféra a všechno je tady na skvělé úrovni. Ve Wroclavi, kde se hraje, je už teď stadion beznadějně vyprodaný. Myslím, že se tam vejde kolem 50 tisíc lidí. Na ten zápas se samozřejmě těším, a jestli se dostanu alespoň na chvíli na hřiště, tak za to budu moc rád," dodal Vacek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články