Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V nominaci jednadvacítky na úvod kvalifikace je i sedmnáctiletý Černý

Praha - Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička zveřejnil nominaci na úvodní zářijové zápasy nového kvalifikačního cyklu proti Maltě a Lotyšsku. Do třiadvacetičlenného kádru se prosadil i sedmnáctiletý talent z Ajaxu Amsterdam Václav Černý a další tři krajánci - brankáři Jindřich Staněk z Evertonu, Lukáš Zima z Perugie a obránce Patrizio Stronati z Austrie Vídeň.

Václav Černý
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Vaška Černého jsme sledovali a informovali jsme se na něj mimo jiné u jeho otce, který u nás trénuje mládežnické reprezentace," uvedl Lavička. "Výkonností si pozvánku do jednadvacítky zaslouží a jeho výkony ho opravňují i k tomu, aby nebyl jen do počtu, ale aby se popral o základní sestavu," dodal.

Černý je jedním z 13 nováčků v nominaci, nedostatek startů za jednadvacítku ale Lavičku netrápí. Většina hráčů už nastupovala za výběry nižších věkových kategorií. "Proto jsme se o nominaci také hodně bavili s trenéry ostatních reprezentací. Výhodou bylo, že tady na Strahově máme všichni kanceláře vedle sebe," uvedl Lavička.

"Bude to pro nás ostrý křest ohněm, vstupujeme do kvalifikace bez přípravného utkání. Hráči v nominaci v drtivé většině nastupují ve svých klubech, což je pro nás pozitivní zjištění. Když jsme s kolegy viděli poprvé sestavu na papíře, říkali jsme si, že to může být zajímavý tým," řekl Lavička.

Lavičkův výběr vstoupí do kvalifikace v Jablonci proti Maltě, která už odehrála dva zápasy a vede tabulku se čtyřmi body. Své jediné utkání proti ní odehrálo Lotyšsko, které s ní prohrálo 1:2. Dalšími soupeři českého týmu budou Belgie, Černá Hora a Moldavsko.

Nominace reprezentace do 21 let:

Brankáři: Jindřich Staněk (Everton), Lukáš Zíma (Perugia), Vojtěch Vorel (Sparta)

Obránci: Daniel Holzer (Baník Ostrava), Milan Havel (Bohemians 1905), Filip Kaša (Baník Ostrava), Antonín Křapka (Mladá Boleslav), Michael Lüftner (Teplice), Aleš Matějů (Viktoria Plzeň), Patrizio Stronati (Austria Vídeň), Petr Rys (Příbram)

Záložníci: Aleš Čermák (Mladá Boleslav), Václav Černý (Ajax Amsterodam), Marek Havlík (Slovácko), Jakub Fulnek (Jihlava), Robert Hrubý (Slavia Praha), Tomáš Souček (Slavia Praha), Petr Ševčík (Olomouc), Daniel Tetour (Dukla Praha), Michal Trávník (Jablonec)

Útočníci: Stanislav Klobása (Mladá Boleslav), Zdeněk Linhart (České Budějovice), Patrik Schick (Bohemians 1905)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články