Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na lavičku reprezentace do jednadvaceti let usedne Lavička

Praha – Ač fotbalová lvíčata sbírala na nedávno skončeném mistrovství Evropy pochvaly za předváděnou hru, po šampionátu u týmu po sedmi letech skončil trenér Jakub Dovalil. U kormidla mládežnické reprezentace ho před novým kvalifikačním cyklem nahradí ještě nedávno trenér Sparty Vítězslav Lavička. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalové jednadvacítky se ujme trenér Lavička

Lavička jednadvacítku vedl už v letech 2007 a 2008 a nyní tak znovu míří do reprezentačních služeb. U týmu vystřídá trenéra Jakuba Dovalila, který u týmu skončil na konci letošního června po domácím mistrovství Evropy po vypršení smlouvy.

"Jsme velmi rádi, že jsme s trenérem Lavičkou našli společnou řeč. Byl pro nás první variantou v okamžiku, kdy bylo zřejmé, že nebude pokračovat trenér Dovalil. Věříme v další úspěšné období pro naši jednadvacítku," uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta.

Dvaapadesátiletý kouč, který v předloňské sezoně dovedl Spartu k mistrovskému double se s vedením Fotbalové asociace České republiky dohodl na smlouvě, která platí pro následující cyklus kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2017 v Polsku. Pro česká "lvíčata" odstartuje kvalifikace v září dvojutkáním s Maltou a v Lotyšsku.

"Vážím si této šance a děkuji vedení asociace za projevenou důvěru. Jednadvacítku jsem už v minulosti trénoval, proto si dokážu představit, co mě čeká. Je to sice odlišná práce než na klubové úrovni, ale své zkušenosti bych rád předal ve prospěch jednadvacítky. Společně s nově se tvořícím hráčským i realizačním týmem uděláme všechno pro úspěch v kvalifikaci a postup na závěrečný turnaj do Polska," řekl Lavička.

Jmenováním Lavičky do funkce trenéra jednadvacítky začíná také proces tvorby realizačního týmu. Jisté je, že jako manažer U21 bude pokračovat Jaromír Šeterle, který ve stejné funkci pracoval již před mistrovstvím Evropy na domácí půdě. "Na tvorbě realizačního týmu intenzivně pracujeme tak, abychom mohli co možná nejdříve začít společně fungovat," uvedl Šeterle.

Jednadvacítka v blížící se kvalifikaci kromě Malty a Lotyšska vyzve ještě Moldavsko, Černou Horu a Belgii. Na ME do Polska se poprvé podívá 12 týmů. Do kvalifikace se zapojí 52 zemí, které los rozdělil do devíti skupin. Na šampionát postoupí přímo vítězové skupin, čtyři nejlepší celky na druhých místech se pak v baráži utkají o zbylé dvě vstupenky na šampionát. 

Zdroj
FAČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články