Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kalas: Kdybych řekl, že jsme zápas s Anglií zvládli, tak bych kecal

Praha - Nastoupil s kapitánskou páskou, ale fotbalisty české jednadvacítky k vítězství v přípravě s Anglií na Letné nedovedl. Přesto obránce Tomáš Kalas viděl na prohře 0:1 vzhledem k blížícímu se domácímu mistrovství Evropy i pozitiva. 

Tomáš Kalas v duelu s Anglií
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Bylo to náročné, ale viděli jsme, že můžeme hrát i s Anglií, a to už je pojem," řekl Kalas. "Když už ne po výsledkové stránce, tak po psychické by nás to mělo před Eurem posilnit. Když se vyvarujeme chyb, tak jsme Anglii mohli přehrát vepředu i vzadu," dodal stoper Middlesbrough.

"Kdybych řekl, že jsme to zvládli, tak bych kecal, protože jsme dostali gól. Ale byla tam spousta dobrých momentů a můžeme hrát s každým," přidal Kalas. "Chyběla nám určitá kvalita a klid v zakončení. Ale i dozadu byla spousta věcí, co můžeme zlepšit, ať už takticky, nebo individuálně," uvedl.

Právě Kalas byl u jediné branky zápasu, o kterou se ve 48. minutě postaral anglický kapitán Tom Carroll. "Byl jsem rád, že jsem centr odvrátil od branky," uvedl. "Před zápasem jsme si říkali, že Anglie hrozí z druhé vlny, a proto se musíme s jejich hráči vracet. Bohužel přesně po takové akci jsme gól dostali. Ale nemůžeme to vyčítat jednomu dvěma hráčům. Je to týmová práce," přidal.

Kalas také nastoupil ve stoperské dvojici s nováčkem v jednadvacítce Patriziem Stronatim. "Svoje si uhrál. Moc soubojů neprohrál, sice udělal pár chyb, ale to já taky a vlastně i všichni ostatní na hřišti. Takže na to, že hrál poprvé, to zvládl," pochválil spoluhráče.

Český tým si prodloužil sérii zápasů bez vítězství na čtyři utkání, ve třech posledních navíc nastoupil proti účastníkům mistrovství. Kalas si však z neúspěšné šňůry těžkou hlavu nedělá. "Pořád je to příprava a nehrajeme v plné sestavě. Výsledek je výsledek, ale brát se budou až zápasy na Euru," prohlásil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články