Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jednadvacítka: Na Anglii a Portugalsko povolán Vydra, možná se připojí Krejčí

Praha – Fotbalovou jedenadvacítku čeká letos domácí mistrovství Evropy a v nejbližší přípravě také dva velice silní protivníci, kteří by měli česká "lvíčata" řádně prověřit. Reprezentaci do 21 let posílí i útočník Matěj Vydra, který se do kádru vrací po čtyřech letech strávených v A-týmu. Pro duel s Portugalskem by mohl tým doplnit i další hráč seniorské reprezentace Ladislav Krejčí. 

Matěj Vydra slaví branku proti Arménii
zdroj: AP Photo autor: Hrant Khachatryan

Vydra sice patří stabilně do týmu trenéra Pavla Vrby, ale v posledních zápasech se přes Davida Lafatu nedostal do sestavy a nastupoval minimálně. Proto se Vrba domluvil s koučem jednadvacítky Jakubem Dovalilem a umožnil mu připravovat se na šampionát jednadvacítek.

"Profesionálně jsme se s trenérem Vrbou domluvili. Matěj chce startovat na ME, neměl takové vytížení v áčku, tak se připojí k nám," řekl Dovalil. "S Kubou Dovalilem jsme vedli dlouho debaty o hráčích. Není to jen Vydra, ale i Vašek Kadlec. Pokud by to byli hráči základní sestavy, tak bych je nominoval já, ale jelikož neměli jisté, že by hráli, tak jsme jim chtěli dát možnost hrát za jednadvacítku. Ale může se stát, že někdo z jednadvacítky bude povolán na přípravu se Slovenskem," naznačil Vrba.

Naopak je pravděpodobné, že na Slovensko nepojede sparťanský záložník Krejčí a připojí se k jednadvacítce pro duel s Portugalskem. Dovalil by tak měl možnost vyzkoušet druhou z předpokládaných posil pro šampionát z A-týmu. Tou třetí je momentálně zraněný Pavel Kadeřábek. "Máme dohodu, že pokud se nic nestane, tak se k nám na zápas s Portugalskem připojí i Láďa Krejčí. Prioritou ale je, aby se plně koncentroval na kvalifikaci s Lotyšskem. Pak to budeme řešit," dodal Dovalil.

Kouče jednadvacítky před posledními dvěma přípravnými zápasy před červnovým šampionátem těší, že především ofenzivní hráči nabírají formu. "Ve velmi dobré formě teď hrají Skalák se Zmrhalem, Vydra se vrátil do sestavy a je produktivní, stejně tak Kadlec po návratu do Sparty. Radost mi dělají i brankáři nebo Kalas, který také začal hrát pravidelně," vyjmenoval Dovalil.

Zápasy s dalšími účastníky šampionátu Anglií a Portugalskem by měly naplno ukázat připravenost týmu pro mistrovství. "Jsem rád, že můžeme před turnajem testovat naši sílu proti tomu nejlepšímu. Budou to těžké zápasy, které nám ukážou, jak na tom jsme. Proti Anglii se mi vždy hrálo dobře, musí to ale být podpořeno dobrým výkonem. Pak to může být zajímavý zápas," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba v nominaci na Lotyšsko musel řešit ztráty v obraně

Jediným nováčkem aktuální nominace je obránce Austrie Vídeň Patrizio Stronati. "Už v dresu Baníku Ostrava měl jedno z nejlepších defenzivních hodnocení z pohledu statistik. Teď máme problém, že Jan Baránek v Plzni tolik nehraje, tak jsme se ho rozhodli vyzkoušet. Je to mladší hráč, ale má předpoklady pro to, že by mohl uspět. Navíc je sehraný s Baránkem ze společného působení v Ostravě," doplnil Dovalil. 

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na přípravné zápasy s Anglií (27. března v Praze na Letné) a Portugalskem (31. března v Praze v Edenu):

Brankáři: Tomáš Koubek (Hradec Králové), Jiří Pavlenka (Ostrava), Michal Reichl (Olomouc)

Obránci: Jan Baránek (Plzeň), Jakub Brabec (Sparta), Tomáš Holeš (Hradec Králové), Jakub Jugas (Brno), Patrizio Stronati (Austria Vídeň), Matěj Hanousek (Dukla), Matěj Hybš (Jihlava), Tomáš Kalas (Middlesbrough)           

Záložníci: Martin Frýdek (Liberec), David Houska (Olomouc), Ladislav Takács (Teplice), Lukáš Masopust (Jablonec), Robert Hrubý (Slavia), Ondřej Petrák (Norimberk), Tomáš Přikryl    (Dukla), Michal Trávník (Slovácko), Jaromír Zmrhal (Slavia)

Útočníci: Václav Kadlec (Sparta), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Matěj Vydra (Watford)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články