Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reprezentace se sešla před Tureckem, Bičíka nahradil Pavlenka

Praha – Duely kvalifikace na mistrovství Evropy v Turecku a Kazachstánu se kvapem blíží a fotbalová reprezentace se tak už dnes sešla v Praze. K týmu se nakonec ani nepřipojil původně nominovaný brankář David Bičík, kterého do hry nepustí zranění. Roli třetího brankáře tak zaujme Jiří Pavlenka z Baníku Ostrava. Naopak zranění záložníka Lukáše Váchy, který nedohrál nedělní duel Sparty s Libercem, nakonec není tak vážné. 

Petr Čech, Václav Pilař a Vladimír Darida na srazu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Talentovaný gólman ostravského Baníku Pavlenka narychlo opustil výběr do 21 let, který se chystá na zápasy na Ukrajině a s Itálií, a odpoledne už bude trénovat s A týmem na pražském Strahově.

"Ani jsem si na jednadvacítce nestačil vybalit věci z tašky a hned jsem jel na jiný hotel. Navíc jsem o tom ještě neřekl ani rodině a kamarádům… Jsem za to ale strašně rád. Komu se poštěstí, aby okusil atmosféru v nároďáku," popisoval s úsměvem Pavlenka.

Bičíkův spoluhráč ze Sparty Vácha musel v průběhu prvního poločasu nedělního utkání s Libercem střídat, zranění by ale nakonec nemělo být tak vážné. "Naštěstí se po rentgenu potvrdilo, že o zlomeninu nejde, že je to jen naraženina. Dopadlo to dobře a věřím, že Lukáš bude k dispozici k pátečnímu utkání," řekl Vrba.

"Lukáš je momentálně ve slušné formě. Na druhou stranu máme Hübschmana v Jablonci, který by ho nahradil, kdyby to nešlo. Uvidíme, jak to bude vypadat," dodal kouč.

Reprezentanti se v nadcházejících duelech pokusí stvrdit výborný vstup do kvalifikace, když v úvodním zápase porazili doma třetí tým z mistrovství světa Nizozemsko 2:1. Nejprve se v pátek představí v Istanbulu proti Turecku, příští pondělí pak budou hrát na umělé trávě v Astaně proti Kazachstánu. 

"Věřím, že máme na to, abychom získali čtyři body. Kdyby se nám to povedlo, byl by to výborný vstup do kvalifikace, pokud bychom k tomu přičetli ty body, které máme s Nizozemskem. To bych byl hodně spokojen," řekl Vrba.

Svůj program národní tým uzpůsobil složitějšímu cestování a čtyřhodinového časovému posunu v Kazachstánu oproti Praze. Z Turecka se přesune do Astany hned v sobotu dopoledne po pátečním zápase.

"S Plzní se nám Kazachstán vyhýbal. Vždy jsme se ho báli, teď jsme se s ním potkali. Trošku výhoda je, že hrajeme nejprve v Turecku, kde je také časový posun, a ušetříme tím nějakou hodinu. Musíme se s tím srovnat. Vymlouvat se na to nebudeme, věřím, že to zvládneme dobře," řekl Vrba.

Fotbalisté si s sebou berou vlastního kuchaře. "Je to trošku z preventivních důvodů, i když víme, že hotely, kde budeme, patří k dobrým. Chceme mít svého kuchaře, aby dochutil jídla, pohyboval se při vaření. Nechtěli jsme riskovat. Ne že bychom nevěřili asijské kuchyni, ale je to spíš taková prevence," dodal Vrba.

Ještě před odletem do Turecka má naplánovanou schůzku s trenérem Slavie Miroslavem Beránkem, který do zimy vedl právě Kazachstán. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články