Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mládežnické fotbalové reprezentace povedou Hoftych a Petrouš

Olomouc - Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR schválil nový trenérský model u mládežnických reprezentací, u nichž budou působit dvojice koučů. Národní tým do 20 a 19 let povedou Pavel Hoftych s Pavlem Malurou, osmnáctku a sedmnáctku Michal Petrouš s Alešem Čvančarou a šestnáctku a patnáctku Václav Černý s Petrem Janouškem.

Trenéři se budou reprezentacím věnovat na plný úvazek a skončí v klubech. "Budou to profesionální dvojice trenérů. Vize je taková, že budou mít zodpovědnost jako hlavní trenéři za jednotlivé kategorie a zároveň budou asistenty u svých kolegů," řekl generální sekretář asociace Rudolf Řepka.

Hoftych bude například působit jako hlavní kouč u dvacítky a asistenta mu bude dělat Malura. Ten pro změnu povede devatenáctku a Hoftych mu u ní bude asistovat.

FAČR má před sebou sobotní "nevolební" valnou hromadu, jejím hlavním tématem by měly být finance. "Delegáti se dozví, jak fotbalová asociace hospodařila v uplynulém roce a bude tam jednoznačně řečeno, jak to bude vypadat v letošním roce," uvedl Řepka. Předseda asociace Miroslav Pelta na zasedání výkonného výboru také uvedl, že chce pokračovat v řešení napjaté situace mezi ním a fanoušky na stadionech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články