Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bittengel: Ofenzivní styl Vrby je pro nároďák velkým příslibem

Praha - Podle fotbalových expertů už byl na výkonu českých fotbalistů v přípravném utkání s Norskem patrný rukopis nového trenéra Pavla Vrby. Všimli si jeho typických herních prvků, za velký příslib pak považují ofenzivní pojetí. "Je to ale hodně závislé na sehranosti," upozornil bývalý reprezentant Günter Bittengel. Národní tým při premiéře nového kouče remizoval 2:2.

Pavel Vrba
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

"I přesto, že hráči měli na přípravu jen dva dny, byl tam už malinko vidět rukopis Vrby. Bylo to hodně ofenzivně laděné, dostávali jsme se ve velkém počtu do zakončení. Bylo prostě vidět, že jim Vrba nastínil svůj projekt fotbalu. Ofenzivní styl je velkým příslibem do budoucna," řekl Bittengel.

"Má to ale úskalí, je to hodně závislé na sehranosti. Bylo vidět, že v tom jsme měli problémy. Po ztrátě míče v ofenzivní části vznikaly dost velké díry, soupeř se nám tam jednoduše dostával," všiml si Bittengel, že měl český celek značné rezervy v součinnosti jednotlivých řad. Je ale podle něj otázkou času, než si hráči jiný herní styl více zažijí.

Také trenér Jiří Plíšek měl z utkání dobré pocity. "Bylo vidět, že některé věci nefungují, ale to je vždycky tak, když se tvoří něco nového. Hráči dostávají nové informace, učí se nové věci," podotkl Plíšek. "Ale mužstvo prokázalo, že by mohlo mít perspektivu, určitou dynamiku," prohlásil bývalý kouč Slovácka, Teplic, Hradce Králové či Željezničaru Sarajevo.

Věří, že Vrbova filozofie může u národního týmu slavit úspěch stejně jako v Plzni. "Tam ukázal, že tento způsob hry se může prosadit v evropském klubovém fotbale. A to všechno s hráči, kteří víceméně pocházejí z české a slovenské ligy. Takže proč by to nemohlo jít i na reprezentační úrovni," poznamenal Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články