Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vrba vyrazil za Rosickým a Čechem. Chci s nimi probrat změny, ohlásil

Praha - Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba vyrazil na první inspekční cestu za hráči. V Anglii navštíví zápasy Arsenalu a Chelsea a setká se s klíčovými oporami českého výběru Tomášem Rosickým a Petrem Čechem. Potkat by se měl i s Čechovým spoluhráčem z Chelsea Tomášem Kalasem a Danielem Pudilem z Watfordu.

"Tomáše i Petra jsme chtěli vidět v akci na hřišti, protože oba vnímáme jako jedny ze základních stavebních kamenů nároďáku. Navíc se s oběma potřebujeme vidět a diskutovat o všem, co souvisí s chodem národního týmu," řekl Vrba, kterého doprovází manažer národního týmu Dušan Fitzel a předseda FAČR Miroslav Pelta.

Česká výprava se těší, že bude mít možnost nahlédnout i do zákulisí Arsenalu a Chelsea, kde se chce setkat s vrcholnými představiteli obou klubů. "Chceme si vytvořit nějaké kontakty, obecně víc komunikovat," vysvětlil Fitzel. "Zadobře chceme být i se všemi ostatními kluby, v nichž působí naši reprezentanti," dodal.

Pavel Vrba: "Určité věci v reprezentaci hodláme pozměnit a s hráči, kteří mají tak silné postavení, to hodláme logicky probrat. Jde o dost témat, nastavení určitých pravidel a představ."

Menší komplikací výjezdu je zranění Rosického nosu, kvůli čemuž hrozí, že v sobotním duelu s Fulhamem nebude moci za Arsenal nastoupit. "Samozřejmě bych Tomáše raději sledoval na hřišti, ale nějaká šance snad ještě existuje. Důležité je, že v poslední době hraje skvěle a Arsenal s ním i proto plánuje prodloužení smlouvy," řekl Vrba.

Ten věří, že Rosický bude i nadále tahounem reprezentace, které dělá od roku 2006 kapitána. "On asi není typ, který bude mužstvo strhávat nějakým křikem v kabině. Tomáš pozici lídra vždy dokazoval na hřišti, a to si od něj slibujeme i nyní. V předfinální a finální fázi by měl být jedním z našich nejdůležitějších hráčů," prohlásil.

Vrba, který se reprezentace ujal na začátku roku, se už stihl potkat s několika hráči z české ligy. Především s bývalými svěřenci z Plzně. "V Čechách jsme už na začátku ledna pár podobných rozhovorů vedli. Až přijedeme z Anglie, chystáme se na zahraniční soustředění Sparty a Liberce, navštívíme krajánky v německé lize a v blízké budoucnosti chceme kontaktovat co možná nejvíc kluků působících v zahraničí," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články