Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

FAČR: Vrba je oficiálně trenérem reprezentace

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace jednomyslně schválil Pavla Vrbu do funkce trenéra reprezentace. Smlouva bude podepsaná na čtyři roky s dvouletou opcí. Vrba už dříve oznámil, že po podzimu skončí ve Viktorii Plzeň. Schválen byl i jeho asistent Karel Krejčí. Národního týmu se ujmou 1. ledna, první zápas mužstvo sehraje v pražském Edenu 5. března s Norskem.

Sport
zdroj: ČT4

"Výkonný výbor jednomyslně schválil Pavla Vrbu jako trenéra národního týmu. Hlasovalo pro něj všech dvanáct přítomných členů výboru včetně majitele Plzně Tomáše Paclíka," řekl na tiskové konferenci mluvčí FAČR Ondřej Lípa. "Smlouva je na čtyři roky s tím, že FAČR má opci na další dva roky," dodal generální sekretář Rudolf Řepka.

O kompletním složení realizačního týmu se bude rozhodovat po konzultacích s Vrbou. "Předpokládáme, že 4. února příštího roku bychom jmenovali kompletní realizační tým," dodal Řepka.

Devětačtyřicetiletý Vrba 18. listopadu plzeňskému vedení oznámil, že využije výstupní klauzuli ve smlouvě, kterou měl do června 2015. Pro šéfa asociace Miroslava Peltu byl Vrba po zářijové rezignaci Michala Bílka a neúspěchu týmu v kvalifikaci mistrovství světa prioritou a hlavním kandidátem, jenže Plzeň ho nechtěla uvolnit. Proto musel Vrba využít klauzuli.

Vrba působí v Plzni od října 2008 a udělal z ní špičkový český klub. Dosáhl s Viktorií na dva mistrovské tituly a dvakrát s týmem postoupil do základní skupiny Ligy mistrů. Žádný jiný trenér na lavičce celku české ligy nevydržel tak dlouho jako právě Vrba.

Nyní by ho mělo čekat minimálně čtyřleté období u národního týmu, který by mělo vyvrcholit kvalifikací na mistrovství světa 2018. V nové funkci bude mít na rozkoukání dva měsíce, na konci února nejprve pocestuje na los kvalifikace mistrovství Evropy 2016.

První zápas ho čeká na začátku března s Norskem. Původně se mělo hrát v Uherském Hradišti, ale i kvůli premiéře nového trenéra se výkonný výbor FAČR rozhodl přesunout zápas do Prahy.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba potvrzen v roli trenéra nároďáku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články