Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Repre se místo tréninku koukala na video

Praha – Namísto tréninku na promočeném trávníku se česká fotbalová reprezentace sešla u videa k taktické přípravě před pátečním kvalifikačním utkáním s Itálií. "Důvodem byla skutečnost, abychom dopoledne ještě trávník na stadionu po vydatných deštích nechali vyschnout a pošetřili hrací plochu na utkání. Odpoledne už byly podmínky lepší, proto ta výměna v denním plánu," řekl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. 

Michal Bílek
zdroj: Vít Šimánek

Hráči na videu sledovali vybrané pasáže z minulých zápasů Itálie. Největší prostor dostal březnový duel "squadry azzury" proti Maltě, v němž úřadující vicemistři Evropy zvítězili 2:0. "Jen jsme si ověřili, jak silní Italové jsou. A zase všechno hráli přes Pirla," jmenoval záložník Ladislav Krejčí klíčovou postavu italské zálohy i celého týmu. "K tomu jsme viděli i velmi silnou defenzivní činnost," přidal obránce Theodor Gebre Selassie.

Italský tým, úřadující vicemistr Evropy, dokazuje svou sílu v průběhu celé kvalifikace mistrovství světa, ve které ještě neprohrál. Po pěti zápasech mají Italové na kontě 13 bodů a jdou jasně za postupem z prvního místa. Čeští fotbalisté jsou prozatím na třetí příčce s pětibodovou ztrátou.

Kouč Bílek před odpoledním tréninkem - který byl stejně jako během celého týdnu opět uzavřený pro veřejnost – podle svých slov plánoval dát důraz na nácvik taktických variant. Středeční příprava byla předposlední šancí, aby před zápasem své hráče viděl v akci na hřišti. Ve čtvrtek tým absolvuje poslední předzápasový trénink na sparťanském stadionu.

Italské mužstvo tuto možnost nevyužije, svěřenci kouče Cesareho Prandelliho potrénují na domácí půdě ještě před čtvrtečním odpoledním odletem a po přistání v Praze si večer letenský stadion jen prohlédnou. "Není to až tak neobvyklé, my to tak praktikujeme s Arsenalem skoro pokaždé, když jedeme na venkovní zápas Ligy mistrů. Určitě to neznamená, že by Italové něco podceňovali," uvedl kapitán českého týmu Tomáš Rosický. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravovuje na Itálii
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články