Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dovalil chce zapracovat na ofenzivě. Lvíčata jedou na Ukrajinu

Praha - Českou jednadvacítku čekají v červnu dva zápasy na přípravném turnaji na Ukrajině. Lvíčata změří síly s Rakouskem a poté s domácím výběrem nebo Slovinskem. Trenér Jakub Dovalil nominoval dvacet hráčů, s nimiž se chce zaměřit především na vylepšení ofenzivy. Tým buduje s výhledem na evropský šampionát v roce 2015 na domácí půdě.

Jakub Dovalil
zdroj: ISIFA

Češi zatím v rámci přípravy na domácí mistrovství sehráli čtyři duely a připsali si tři remízy a jednu výhru. Dovalila však trápí málo vstřelených branek. "Dali jsme ve čtyřech zápasech jen tři góly, to je málo. Přál bych si, aby se nám na turnaji povedlo vstřelit více než jeden gól v jednom utkání," řekl Dovalil.

Na rozdíl od posledního dubnového utkání se Slovenskem sestavil Dovalil pro turnaj na Ukrajině téměř nejsilnější možný výběr. Ani jeden start v jednadvacítce si dosud nepřipsali jen brankář Aleš Mandous a záložník Milan Lutonský.

Dovalil je také zvědavý, jak si hráči povedou po skončení sezony ve svých klubech. "Je to ideální příprava pro to Euro, protože Euro se také bude hrát po sezoně. Uvidíme, jak to hráči zvládnou po té náročné sezoně," řekl Dovalil.

S uplynulým půlrokem prý není moc spokojený hlavně po útočné stránce. Z nynější nominace ještě nikdo nedal v jednadvacítce ani gól. "Nejsme spokojeni s kanadským bodováním hráčů - s přihrávkami a góly. A to jak v jednadvacítce, tak v lize. Představovali bychom si také více odehraných zápasů v lize. To jsme měli v minulých ročnících výrazně lepší. Ale nedá se nic dělat, budeme pracovat," dodal Dovalil.

Nominace české reprezentace do 21 let na přípravný turnaj na Ukrajině:BrankářiTomáš Koubek - Hradec KrálovéAleš Mandous - PlzeňObránciTomáš Holeš - Hradec KrálovéJakub Jugas - PříbramJakub Brabec - BrnoMatěj Hanousek - Dukla PrahaMartin Frýdek - Liberec Matěj Hybš - Sparta Roman Polom - Sparta ZáložníciOndřej Petrák - SlaviaAdam Jánoš - Sparta Jaromír Zmrhal - SlaviaJakub Plšek - Olomouc David Houska - OlomoucMarek Krátký - TepliceLukáš Masopust - Jihlava Milan Jirásek - SenicaMilan Lutonský - BrnoÚtočníciRoman Haša - SlováckoVojtěch Hadaščok - Hradec Králové

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články