Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň rázně uťala spekulace: Vrbu k reprezentaci nepustíme

Plzeň – Čím dál tím více se spekuluje o konci Michala Bílka u národního týmu a většina expertů i fanoušků by na jeho místě nejraději viděla trenéra plzeňské Viktorie Pavla Vrbu. Tyto naděje ale rázně utnul generální manažer fotbalistů Plzně Adolf Šádek, který kategoricky vyloučil možnost, že by západočeský klub pustil trenéra Pavla Vrbu k české reprezentaci. Žádnou výstupní klauzuli, o které informovala některé média, Vrba prý ve smlouvě nemá.

Pavel Vrba
zdroj: isifa/mafra autor: Ladislav Němec

Vrba se po prohře českého týmu 0:3 s Dánskem ve světové kvalifikaci stal podle spekulací hlavním kandidátem na post reprezentačního kouče pro případ, že by byl po zápase v Arménii odvolán Michal Bílek. Deník Sport v pondělí uvedl, že má Vrba ve smlouvě s Plzní údajně klauzuli ve výši deseti milionů korun a za toto odstupné může odejít.

Šádek ale toto tvrzení důrazně odmítl. Vrba má s Plzní uzavřenou smlouvu do června 2015 a Viktoria úspěšného kouče v žádném případě nehodlá uvolnit. "Chci ujistit širokou veřejnost, že výstupní klauzule je zcela nereálná. Žádná taková věc pro teď ani pro léto není. Dotaz na uvolnění trenéra Vrby může přijít, ale odpověď bude kategoricky ne. Ani teď ani v létě," řekl Šádek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vyjádření Plzně ke spekulacím ohledně budoucnosti Pavla Vrby

Plzeň se schůzce s Peltou nebrání, snaha získat k národnímu týmu Vrbu ale podle Šádka nemá šanci na úspěch. "Dám si s panem Peltou strašně rád kafe, ale otázka uvolnění trenéra Vrby bude vyřešená ještě dřív, než si zamíchám cukr a mléko do kafe," uvedl Šádek.

Plzeňské vedení nechce měnit dlouhodobou koncepci a počítá s tím, že Vrba na západě Čech bude pokračovat minimálně do června 2015, kdy mu skončí nynější kontrakt. "Jak už zmínil majitel klubu, vůbec nepřemýšlí a neuvažuje o tom, že by k nějakému odchodu nebo údajnému handlu přistoupil. Máme koncepci s trenérem Vrbou do roku 2015 a nehodláme, nemůžeme ani nebudeme na tom nic měnit," dodal Šádek.

Změna na postu reprezentačního trenéra se stala znovu aktuální poté, co český celek v pátek doma podlehl Dánsku 0:3 a výrazně si zkomplikoval boj o světový šampionát. Kouč Bílek připustil, že pokud jeho svěřenci ztratí body i v Arménii, zřejmě to bude znamenat jeho konec u týmu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články