Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Zdecimovanou reprezentační zálohu by měl posílit Krejčí

Praha - Postup na světový šampionát - to je cíl, který se pokusí splnit čeští fotbaloví reprezentanti. Už samotný vstup do kvalifikace, v níž se národní tým utká i se stříbrnou Itálií z Eura, ale provázejí velké problémy. Utkání s Dánskem se hraje 8. září a trenér Bílek už ví, že se v něm nebude moci spolehnout na řadu opor. Zranění klíčových hráčů nejvíce postihlo českou zálohu.

Ladislav Krejčí proti Slavii
zdroj: Sport Image

Střed pole je zdecimovaný. Václava Pilaře čeká operace porušených vazů v koleni a bude nejméně na půl roku mimo hru, zraněný je i kapitán Tomáš Rosický. Hlavního tvůrce hry měl nahradit Daniel Kolář, i on je však teď na dva měsíce na marodce.

Jak si poradit s nastalou situací tak nyní řeší nejenom vedení reprezentace, ale i fanoušci a fotbaloví experti. "Režiséři hry jsou fuč, teď je bude muset nahradit tým jako celek," myslí si Vladimír Táborský. Táborský doufá, že proti Dánům bude připraven Jaroslav Plašil, jenže také ten bojuje se zdravotními problémy.

Například Günter Bittengel však jde svých návrzích ještě dál: "V kvalifikaci na MS se moc experimentovat nedá, leda že by se svazové vedení rozhodlo kompletně přebudovat celý národní tým. Pak bych byl pro, aby se začali zabudovávat mladší hráči."

Situace v reprezentační záloze je tak velmi špatná. Podle informací ČT tak fotbalová asociace uvažuje o nováčcích - například Josefu Šuralovi nebo Lukáši Váchovi, kteří by se v národním dresu mohli objevit v dalším průběhu kvalifikace.

"V přípravném utkání proti Finsku bychom chtěli dát šanci novým hráčům, kteří připadají v úvahu a jsou v širším kádru reprezentace. A situace vypadá tak, že hráči ze širšího kádru jsou již v podstatě v základním kádru," říká manažer reprezentace Vladimír Šmicer. "Chtěli bychom tak zkusit třeba Láďu Krejčího, který odvádí dobré výkony," dodal Šmicer.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká reprezentace uvažuje o alternativách
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články