Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čech a Hübschman chyběli na srazu, připojí se později

Praha - Na prvním srazu fotbalové reprezentace v sezoně před středečním přípravným zápasem na Ukrajině chyběli brankář Petr Čech a záložník Tomáš Hübschman. Gólman londýnské Chelsea se připojí podle kouče Michala Bílka k týmu dnes večer a Hübschman až v úterý ve Lvově, kde se obě mužstva o den později poměří. Bílek tak měl k dispozici 17 hráčů. Reprezentace má odpoledne v plánu trénink na Strahově, v úterý zamíří z Prahy na Ukrajinu.

Michal Bílek
zdroj: ČT24

Fotbalisté se sešli poprvé od červnového evropského šampionátu, kde došli do čtvrtfinále. Zápas na Ukrajině je pro oba týmy první a zároveň také poslední prověrkou před startem kvalifikace o postup na mistrovství světa. Ta pro Čechy začne 8. září v Dánsku. Proto trenéru Bílkovi hodně záleží na tom, jak dopadne generálka ve Lvově. "Žádnou facku už dostat nechceme," připomněl Bílek na tiskové konferenci loňský srpnový debakl 0:3 v přípravě v Norsku, po kterém se mluvilo také o jeho odvolání.

Bílek také hráčům při společném obědě zdůraznil, že si nepřeje opakování loňského srpnového scénáře. "Hráči vědí, o co jde. Každý výsledek je velmi důležitý. Mistrovství Evropy pro nás všechny bylo velkým zážitkem, teď je naším cílem podívat se do Brazílie," prohlásil Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z fotbalového srazu národního týmu

Kouče mrzí, že tým nevyrazí na Ukrajinu v plné síle

Bílek už nemůže počítat s útočníkem Milanem Barošem, který ukončil reprezentační kariéru. Reprezentace má nyní k dispozici jen dva klasické forvardy Tomáše Pekharta a Davida Lafatu, protože další stabilní útočník Tomáš Necid je dlouhodobě zraněný - stejně jako Jan Chramosta, kterého Bílek poprvé chtěl povolat právě na srpnový přípravný duel.

"Je pravda, že výběr mezi útočníky není široký. Neřeknu, jestli je teď jedničkou Pekhart, nebo Lafata. Oba ve středu dostanou šanci a vystřídají se," řekl Bílek.

I při skládání zálohy bude muset improvizovat. Mimo hru jsou kapitán Tomáš Rosický, který přijde i o začátek kvalifikace, a také další stabilní hráč Jaroslav Plašil. Ten pod Bílkem za necelé tři roky v reprezentaci vynechal jediný soutěžní zápas, když loni v říjnu chyběl v kvalifikačním utkání proti Španělsku.

"Rosický s Plašilem pro nás jsou pořád klíčoví hráči, ale musíme je nahradit. Taková je realita. Mám v hlavě dvě varianty, nad kterými před zápasem na Ukrajině přemýšlím," řekl Bílek. Ve středu zálohy může vybírat z Hübschmana, Petra Jiráčka, Vladimíra Daridy, Daniela Koláře a nováčka Josefa Hušbauera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články