Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jihlava padla na Žižkově a končí v poháru

Praha  Fotbalisté Jihlavy pokračují v nevydařeném vstupu do sezony. Po čtyřech prohrách v první lize neuspěli ani v Poháru České pošty, kde už ve 2. kole vypadli na hřišti druholigové Viktorie Žižkov po prohře 1:2. Vysočina je tak prvním týmem Synot ligy, který se s pohárovou soutěží v této sezoně rozloučil.

Trenér Petr Rada doufal, že se jeho svěřenci právě v poháru výsledkově chytnou a dají zapomenout na to, že jako jediný ligový tým v této sezoně ještě nebodovali. A v úvodu se zdálo, že se jim to povede.

Měšanovič sice ještě neuspěl, ale v závěru poločasu se probudil spící střelec Harba a nechytatelnou ranou poslal Jihlavu do vedení. Hned v úvodu druhé půle mohl Harba přidat další gól, ale v dobré pozici těsně přestřelil. Naopak v 56. minutě bylo srovnáno, když rohový kop zužitkoval hlavou Opluštil. 

Jihlava se však nedostala k náporu, aby strhla vedení zpět na svou stranu. Naopak větší šance měli domácí. Folprecht a Podrazký ještě zkušeného Blažka nepřekonali, ale pět minut před koncem se prosadil střídající Marek a zařídil Žižkovu postup do 3. kola, ve kterém Viktoria vyzve v pražském derby Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih poháru: Žižkov - Jihlava


Viktoria Žižkov – Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 56. Opluštil, 85. Marek  44. Harba. Rozhodčí: Bílek.

Sestava Jihlavy: Blažek  Vidlička, J. Krejčí, Tlustý, Kosak (86. Kryštůfek)  Fulnek (66. Kukol), Jánoš, Koloušek, Vaculík  Mešanovič (78. Šimonek), Harba. Trenér: P. Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články