Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lafata se dvakrát trefil a Sparta je v semifinále

Praha - Fotbalisté Sparty díky dvěma gólům kapitána Davida Lafaty porazili v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty na Letné Duklu 2:0 a i přes prohru 1:2 z prvního duelu postoupili do semifinále. V něm se utkají buď s Mladou Boleslaví, nebo Jabloncem, který úvodní utkání vyhrál 2:0.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta oproti prvnímu duelu na Julisce nastoupila v silné sestavě a od začátku soupeře tlačila. Do první vážné šance se přesto dostala Dukla, když v 6. minutě Brabcovi utekl Pospěch. S nájezdem hostujícího útočníka si ale poradil brankář Čech.

Pak hrála opět hlavně Sparta a díky dvěma gólům Lafaty převahu využila. Nejprve se nejlepší ligový střelec trefil v 34. minutě po rohu hlavou a o sedm minut později se prosadil po rychlé akci Krejčího. "Rozjížděli jsme se pozvolna, ale naše aktivita se stupňovala a nakonec vyústila ve dva góly," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "S druhou půlí už spokojený nejsem, protože nám tam chyběla ochota běhat a pracovat," dodal.

Do druhého poločasu nastoupili aktivně hosté, ale dlouho nedokázali převahu proměnit v šance. Podařilo se to až v 71. minutě, jenže Berger na malém vápně promáchnul. Gól, který mohl poslat zápas do penalt, nepřidal krátce nato ani Marek Hanousek, jehož vychytal Čech.

"V podstatě jsem to dával do prázdné branky, ale prostě jsem to netrefil. Je to škoda, šancí jsme měli dost. Naše blbost," uvedl Berger. "Ve druhé půli jsme měli asi deset střel mimo. Bohužel máme takové období, kdy se na gól hrozně nadřeme," přidal Kozel.

"Přitom máme v útoku zkušené hráče, kteří když jsou v pohodě, tak dokážou být stejní zabijáci jako Lafata," poznamenal hostující kouč. "Dneska ale nemám mužstvu co vytknout. Co jsem v Dukle, tak jsme takhle dobrý zápas se Spartou neodehráli," dodal Kozel.

Sparta se ve druhé půli skoro nedostala do hry, i tak si alespoň semifinále poháru zahraje potřetí za sebou. Duklu může po vyřazení těšit jen skutečnost, že čtvrtfinálová účast je pro ni nejlepší výsledek v novodobé historii klubu.

"Double nás velmi láká, protože ve Spartě jsou vždycky ty nejvyšší cíle," prohlásil Lavička. "Double by byl úplně nejlepší, ale ještě nás čeká hodně dřiny," uvedl Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pohárové odvety Sparta - Dukla

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 34. a 41. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Urban, Štěrba. ŽK: Matějovský, Konaté - Pospěch. Diváci: 2 797. První zápas: 1:2, postoupila Sparta.

Sparta: Čech - Kadeřábek, Brabec, Švejdík, Costa - Dočkal, Mareček, Matějovský (65. Vacek), Hušbauer (73. Konaté), Krejčí (89. Juliš) - Lafata. Trenér: Lavička.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Koval, Hlinka (72. Černý), Marek Hanousek (83. Ouedraogo) - Mareš (87. Marek), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy