Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Uzdravený Chramosta: V lize zatím nehraju, ale na gól Spartě jsem si věřil

Mladá Boleslav - První gól za mladoboleslavský A-tým od svého návratu po těžkém zranění kolena a hned v prestižním souboji proti pražské Spartě. Fotbalista Jan Chramosta prožil v úvodním duelu semifinále Poháru České pošty vydařený podvečer a vyrovnávací brankou zajistil svému týmu remízu 1:1.

Sparta - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladého útočníka gól potěšil a věří, že mu psychicky pomůže do dalších zápasů. "Je to krásné. A hlavně gól proti Spartě, toho si člověk cení vždy o něco víc," řekl po utkání Chramosta.

Dvaadvacetiletý kanonýr si loni v létě poranil vaz v koleně a byl dlouho mimo hru. Teprve před měsícem poprvé nastoupil za mladoboleslavské áčko na minutu ligového duelu se Slováckem a od té doby zatím naskakuje do zápasů jen jako střídající hráč. Celých 90 minut zatím hrál jen v juniorské lize, kde v posledním domácím utkání dvakrát skóroval.

"Zatím v té lize nehraju od začátku, takže těch šancí na gól tolik není. Ale věřil jsem, že Spartě nějaký gól dám, protože se mi proti ní daří. Podařilo se mi to znovu, takže jsem rád," pochvaloval si Chramosta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pohárového utkání Mladá Boleslav - Sparta

Trefil se čtyřikrát v posledních šesti soutěžních zápasech proti Spartě; čím to je, ale netuší. "Nevím. Asi je to shoda náhod a okolností, že zrovna proti ní mi to tam spadne," uvedl s úsměvem Chramosta, který před svým zraněním dělal v Boleslavi kapitána.

Hru domácího týmu dnes po změně stran výrazně oživil a postaral se o vyrovnání, když nadvakrát doklepl míč zblízka do sítě. "Ani pořádně nevím, jak se to seběhlo. Bylo to takové rychlé. Nějak jsem vystřelil, otočil se a najednou byl balon znovu pode mnou. Tak jsem ho jen doklepl do prázdné branky," popsal Chramosta.

Zatím neví, kdy nastoupí od začátku. Podle trenéra Ladislava Mináře to ještě na celý zápas není. "Snažím se na tréninku odvádět maximum. Ty minuty se kupí a věřím, že jich bude co nejvíc. Měsíc už trénuji naplno, jsem úplně v pořádku," dodal Chramosta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články