Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Zbrojovka veze výhru z Třince, sparťanské "béčko" remizovalo, Dukla i Příbram ztratily

Fotbalisté Brna zvítězili ve 12. kole druhé ligy na hřišti Třince 1:0 a upevnili si vedení v neúplné tabulce soutěže. Zbrojovka má na kontě 29 bodů, o sedm více než druhá Sparta B, která v pátek remizovala v Jihlavě 0:0. Třinec zůstal se sedmi body na poslední 16. příčce.

Hráči sparťanského B-týmu
zdroj: sparta.cz

Šanci přiblížit se čelu nevyužili hráči pražské Dukly, kteří prohráli doma s Ústím nad Labem 0:1. Jsou pátí s 20 body, Severočeši mají po druhé výhře za sebou o čtyři body méně a jsou devátí.

Před Duklu se díky lepšímu skóre dostala na čtvrté místo Vlašim, jež deklasovala Vyškov 5:1. Ještě o branku víc vstřelila Opava a po triumfu 6:1 nad Viktorií Žižkov poskočila na osmou příčku. Ztratila exligová Příbram, která neudržela na hřišti Chrudimi dvoubrankové vedení a po remíze 2:2 je třináctá.

Brněnští svěřenci trenéra Richarda Dostálka neprohráli v druhé lize již devátý zápas po sobě. V utkání proti Třinci rozhodl o třech bodech útočník Jakub Řezníček, který proměnil pokutový kop a potrestal předchozí faul brankáře Jiřího Adamušky. Třiatřicetiletý Řeznícek vstřelil už svou osmou branku v ročníku. Brno vyhrálo sedmé z posledních devíti utkání v soutěži.

Na Dukle se o jedinou branku zápasu postaral po půl hodině hry ústecký Jakub Emmer. Pražané prohráli v druhé lize čtvrtý z posledních šesti zápasů.

Souboj u dna tabulky mezi Chrudimí a Příbramí skončil remízou 2:2. Hostující svěřenci kouče Jozefa Valachoviče vedli po první půli díky brankám Daniela Procházky a Stefana Vilotiče o dva góly, po přestávce však vedení ztratili. Mezi 51. a 60. minutou se o vyrovnání postarali Petr Rybička a David Surmaj. Příbram ve druhé lize vyhrála jen tři z 12 zápasů.

Opava se po triumfu 6:1 nad Žižkovem dostala do středu tabulky. Pražané prohráli šestý z posledních sedmi duelů a jsou s osmi body na předposlední 15. příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Sparta B

V první půli byla lepším týmem domácí Vysočina. Už v šesté minutě mohl otevřít skóre Křivánek, ale míč po jeho hlavičce vykopl na poslední chvíli z brankové čáry s pomocí břevna hostující obránce Piško. O pár minut později se neprosadil ani Vedral, jenž zamířil z nadějné pozice mimo.

Trenér sparťanského béčka Michal Horňák změnil do druhé části rozestavení a jeho tým převzal iniciativu. Jihlavským hrdinou se tak stal v dalších minutách brankář Vejmola, který zneškodnil Drchalův průnik nebo dalekonosnou ránu Schánělce. Devatenáctiletý záložník Schánělec nepřekonal pozorného gólmana ani pohotovou hlavičkou po rohovém kopu v 55. minutě. Sparta B v tu chvíli vedla na střely na bránu 6:0.

Jihlava však tlak přečkala a sama mohla v závěru udeřit. Střelu Arroya ale zneškodnil gólman Kotek. Když pak na druhé straně zasáhl i Vejmola po přímém kopu Ryneše, rozešly se oba týmy smírně. 

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Příbram 2:2 (0:2), Dukla Praha - Ústí nad Labem 0:1 (0:1), Třinec - Brno 0:1 (0:1), Jihlava - Sparta B 0:0, Vlašim - Vyškov 5:1 (2:1), Opava - Viktoria Žižkov 6:1 (2:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články