Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Líšeň si drží druhé místo před dotírajícím Prostějovem, Hradec udělal další krok k postupu

Sběr vítězství v jejich podání pokračuje. Fotbalisté Hradce Králové si připsali už osmý triumf v řadě, v rámci 21. kola druhé ligy porazili Blansko 1:0, a udělali další krok k postupu mezi elitu. Druhá Líšeň na Východočechy ztrácí nadále osm bodů, když na Vyšehradě vyhrála 2:1. Stejným poměrem slavil i Prostějov na půdě Ústí nad Labem.

Líšeň vstoupila do zápasu s posledním celkem soutěže dobře a už v 6. minutě šla do vedení zásluhou Silného. Šestadvacetiletý útočník vstřelil svůj čtvrtý gól z posledních pěti zápasů. Domácí však po přestávce přidali na aktivitě a po hodině hry vyrovnali zásluhou Suchana. Favorit však přeci jen strhl vítězství na svou stranu, když 16 minut před koncem rozhodl důrazně zakončující Ševčík. V závěru pak ještě hostující Krška neproměnil pokutový kop.

Tři body na hřišti soupeře získala i pražská Dukla, které vystřelil výhru 1:0 proti Chrudimi nigerijský útočník Faleye. Domácí pak mohli vyrovnat ve druhém poločase zásluhou Mužíka, ale ten nařízený pokutový kop nevyužil. Dukla tak pod trenérem Bohuslavem Pilným ještě neprohrála a má třetí výhru ze čtyř zápasů.

Ústí nad Labem skřípe ofenziva, což se ukázalo zejména v první půli. Naopak hosté vstřelili dvě poměrně elegantní branky. Ve 20. minutě prostějovský Tomáš Zlatohlávek, který podebral balon a přehodil domácího brankáře.

Poté měli hosté nevídanou příležitost, kdy Ústí po útočné standarce propadlo. Prostějovští šli do přečíslení čtyři na jednoho, ale nedokázali míč propašovat do sítě. Povedlo se tak až ukrytou střelou z hranice vápna Jakubu Kopřivovi. Poločas tak proběhl za vedení Prostějova 2:0.

Domácí začali ale druhou půli výrazně lépe. Nejprve technickou ranou ze standardní situace nastřelil břevno Michal Bílek a o pár desítek sekund později se v 49. minutě po nedorazu hostů prosadil Václav Prošek. Chvilku se v 80. minutě zdálo, že Prostějov má výhru v kapse, ale jeho gól z přečíslení znehodnotil ofsajd.

V nastavení mohl vyrovnat naběhnuvší brankář Ústí Marián Tvrdoň, ale hlavou se do brány netrefil. Prostějov tak opět z venku odjíždí spokojený.

Táborsko vyskočilo z pásma sestupu

V dalším utkání pak Táborsko porazilo doma Třinec 2:0 a dostalo se ze sestupových příček na 11. místo. O první branku se postaral v úvodní půli Senegalec Emmanuel Tolno, po přestávce si ještě vstřelil vlastní gól hostující Richard Vaněk. Jihočeši bodovali ve třetím zápase po sobě a díky lepšímu skóre předskočili v tabulce i svého soupeře. Oba týmy mají nyní 23 bodů.

Hradec se proti Blansku nemohl dlouho prosadit a jak Prekop, tak Vlkanova ve svých šancích neuspěli. Rozhodnutí proto přišlo v 78. minutě, kdy po úniku Vlkanovy a jeho následném pádu po skluzu Kopičára odpískal rozhodčí Proske navzdory nevoli hostů pokutový kop. Z něj pak zachránil všechny tři body pro favorita svou sedmou brankou v sezoně Dvořák. Hradecký útočník se trefil popáté v posledních třech zápasech. Vlkanova následně kvůli zranění vystřídal.

Žižkov porazil Varnsdorf 1:0 díky gólu střídajícího Jaroslava Diviše z 62. minuty. Viktorii v tabulce dál patří osmé místo, Severočeši jsou desátí. Žižkov, který po dvaceti minutách hry přišel o zraněného brankáře Hrubeše, mohl na začátku druhé půle poslat do vedení Súkenník, ale neproměnil penaltu. Zaváhání slovenského kapitána napravil po hodině hry Diviš.

Pražané v domácím azylu na Proseku vyhráli podruhé za sebou. Varnsdorf protáhl druholigovou šňůru bez vítězství na čtyři kola a potřetí v řadě nedal branku.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyšehrad - Líšeň 1:2 (0:1)

Branky: 63. Suchan - 6. Silný, 74. Ševčík. Rozhodčí: Švagr - Leška, Šimáček. ŽK: Ordelt, Suchan, Egert, Alexandr (všichni Vyšehrad). Bez diváků.

Chrudim - Dukla Praha 0.1 (0:1)

Branka: 38. Faleye. Rozhodčí: Hanoušek - Antoníček, Dohnálek. ŽK: Nikodém - Šebrle, Peterka. Bez diváků.

Ústí nad Labem - Prostějov 1:2 (0:2)

Branky: 50. Prošek - 20. Zlatohlávek, 34. Kopřiva. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Líkař. ŽK: Bílek, Miskovič - Píchal, Bala. Diváci: 70 (Omezený počet).

Táborsko - Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 23. Tolno, 60. vlastní Vaněk. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Vodrážka. ŽK: Alves de Almeida - Adamuška, Bedecs, Celba, Attah. Diváci: 100 (omezený počet).

Hradec Králové - Blansko 1:0 (0:0)

Branka: 78. Dvořák z pen. Rozhodčí: Proske - Hock, Mojžíš. ŽK: Vučič, Leibl - Kopičár. Diváci: 50 (omezený počet).

Jihlava - Vlašim 3:3 (0:0)

Branky: 53. a 70. Patrák, 63. Červ z pen. - 81. a 88. Firchbacher, 80. Jurásek. Rozhodčí: Vojkovský - Dresler, Lakomý. ŽK: Křišťál, Červ - Breda. Bez diváků.

Viktoria Žižkov - Varnsdorf 1:0 (0:0)

Branka: 62. Diviš. Rozhodčí: Lerch - Novák, Slavíček. ŽK: Ahamada - Zbrožek, Richter, Bláha. Diváci: 30 (omezený počet).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články