Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Změny na lavičkách v druhé lize. Trenéra mění Dukla i Vyšehrad

Angažmá trenéra Romana Skuhravého v Dukle Praha je u konce. Zkušený kouč doplatil na sérii tří porážek, po nichž klub z Julisky klesl na 10. místo druholigové tabulky. Spolu s ním byl odvolán i jeho asistent Richard Polák. Mužstvo převezme Bohuslav Pilný s dosavadním asistentem B-týmu Alešem Majerem. Změnu udělal také poslední Vyšehrad. Místo Michala Zacha povede Pražany do konce sezony šéf klubu Jaroslav Klíma. Asistenty zůstávají Ondřej Švejdík a Kamil Čontofalský.

Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Bohužel, série posledních neúspěšných výsledků provázená nízkou efektivitou nedala vedení klubu a ani mně jinou možnost než téměř tříletou spolupráci ukončit," uvedl v klubovém stanovisku majoritní vlastník Petr Paukner.

Šestačtyřicetiletý Skuhravý přišel do Dukly v roce 2018 s cílem zachránit ji v nejvyšší soutěži, což se mu nepodařilo. Následně měl vedle snahy o návrat do první ligy za úkol zabudovávat mladé talentované hráče do týmu, aby jejich další prodej ulehčil financování klubu. To se mu podle Pauknera povedlo, nicméně poslední neuspokojivé výsledky, které vyvrcholily středeční porážkou v Líšni 0:3, vedly k odvolání trenéra. 

"Jsem přesvědčen, že on i jeho asistent odváděli po celou dobu svou práci s maximálním zaujetím a za to bych jim chtěl poděkovat," dodal Paukner.

Skuhravého o dva roky starší nástupce Pilný získal jako hráč v roce 2002 ligový titul s Libercem a po skončení aktivní kariéry začal trénovat v nižších soutěžích. Vedle Hradce Králové, s nímž postoupil do první ligy, působil také ve Viktorii Žižkov či Sokolově. Byl také asistentem v prvoligové Příbrami.

Bývalý kouč Liberce a Bohemians 1905 Zach převzal tým Vyšehrad v listopadu po Romanu Nádvorníkovi na předposledním místě tabulky. V druhé lize se svými svěřenci vybojovali od té doby jediné vítězství v prosinci nad Blanskem. Na jaře začal Vyšehrad remízou 1:1 v Jihlavě, ale pak pětkrát za sebou prohrál. Na záchranu ztrácí 12 bodů. V neděli ho čeká zápas s třetím Prostějovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články