Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradec i Žižkov dál vítězí, naopak Dukla už podruhé ztratila body

O vedení ve druhé fotbalové lize se přetahují Hradec Králové a Viktoria Žižkov. Oba týmy ještě neztratily ani bod. Hradec porazil v derby 1:0 Chrudim a Žižkov veze tři body z Prostějova za výhru 2:0 a tabulku vede o skóre. Nedaří se naopak největšímu favoritovi soutěže, pražské Dukle, která prohrála na půdě nováčka Blanska 0:1 a podruhé ztratila body. Poprvé tratila Líšeň a po remíze 1:1 s Varnsdorfem zaostává na třetím místě.

Hradečtí doma i podruhé zvítězili těsně 1:0. Tentokrát rozhodl gól Závišky, který v 37. minutě propálil vše před sebou. Předchozí branka "Votroků" neplatila, neboť podle rozhodčí Adámkové si přihrávající Jukl pomohl rukou. Hradečtí nastoupili v kopii dresů z roku 1961.

O vítězství Žižkova na Hané rozhodli po přestávce Nabijev s Divišem, který se prosadil v každém z úvodních tří kol a se čtyřmi brankami vede pořadí střelců. Pražané navíc podruhé za sebou udrželi čisté konto a tabulku vedou o skóre před Hradcem Králové.

Líšeň nedotáhla do konce dobře rozehraný duel s Varnsdorfem. Domácí vedli díky penaltě Málka z 16. minuty, ale po hodině hry srovnal Richter. Moravané poprvé zaváhali, ale stejně jako jejich soupeř na čtvrtém místě tabulky zatím v nové sezoně neprohráli.

Úvod sezony nezastihl v dobré formě Duklu. Pražané na hřišti outsidera z Blanska zahrozili jako první, ale Buchvaldek v 19. minutě trefil pouze tyč. Domácí soupeřovy šance přežili a v 51. minutě udeřili. Po Kaniově centru se tečovanou střelou prosadil Vasiljev a zajistil Blansku nečekané tři body.

Výsledky 3. kola druhé fotbalové ligy:

Blansko - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 51. Vasiljev. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Horák. ŽK: Vasiljev, Buchta - Doumbia, Fábry. Diváci: 1260 (omezený počet).

Hradec Králové - Chrudim 1:0 (1:0)
Branka: 37. Záviška. Rozhodčí: Adámková - Novák, Lakomý. ŽK: Dvořák, Leibl, Mejdr - Drahoš, Rybička, Sokol, Hašek, Breda, Hlavsa. Diváci: 1146 (omezený počet).

Prostějov - Viktoria Žižkov 0:2 (0:0)
Branky: 74. Diviš, 90.+1 Nabijev. Rozhodčí: Lerch - Myška, Váňa. ŽK: Omale, Matoušek, Šmehyl, Šteigl - Muleme, Sixta, Hrubeš. Diváci: 730 (omezený počet).

Líšeň - Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 16. Málek z pen. - 54. Richter. Rozhodčí: Raplík - Blažej, Hock. ŽK: Matocha, Szotkowski - Bláha, Ondráček, Zbrožek, Rudnytskyy, Kocourek. Diváci: 500 (omezený počet).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články