Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Pardubice si upevnily vedení v druhé lize, Brno vyhrálo v Ústí a je druhé

Pardubicím pauza nevadila. V 18. kole druhé ligy zvítězily nad Prostějovem 1:0 a upevnily si vedení v tabulce. První zápas po více než dvouměsíční koronavirové přestávce vyhrál také Hradec Králové, který i v oslabení zásluhou branky Jana Mejdra získal tři body ve Varnsdorfu. Poslední Sokolov zvítězil 1:0 nad Vyšehradem a dotáhl se na patnácté Vítkovice. Dukla po dlouhé koronavirové odmlce slavila výhru 2:1 nad Jihlavou. Kolo zakončila čtvrteční dohrávka mezi Ústím nad Labem a Zbrojovkou Brno, která zvítězila 2:1 a postoupila na druhé místo tabulky čtyři body za Pardubice a dva před třetí Jihlavu.

Pardubicím stačila k výhře jediná branka, kterou ve 23. minutě vstřelil ve skluzu na zadní tyči dorážející Hlavatý. Východočeši doma zvítězili v osmém z devíti zápasů této druholigové sezony a využili pondělního zaváhání Jihlavy, které se vzdálili už na šest bodů.

V drohrávce kola byla v Ústí nad Labem nebezpečnější hostující Zbrojovka Brno, která vedla 2:0 po gólech Přichystala a Holíka, a i když po krásné akci domácí snížili Matějkou na 1:2, víc už z utkání vytěžit nedokázali.

Hradec poslal ve Varnsdorfu do vedení v úvodu Vlkanova, ale když v 52. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Jukl a za chvíli srovnal z penalty Kouřil, zdálo se, že se vývoj obrací. V 71. minutě však dostal míč ve skluzu do sítě Mejdr a "Votroci" už vydřené vítězství udrželi. Na čtvrtém místě neúplné tabulky ztrácejí bod na druhou Jihlavu.

Teprve druhé vítězství v této druholigové sezoně si připsal Sokolov, který díky brance Krátkého z 15. minuty udolal Vyšehrad 1:0. Západočeši ztrácejí na nesestupovou pozici pět bodů a bodově se dotáhli na patnácté Vítkovice.

Slezané proti favorizovanému Žižkovu dlouho drželi krok a měli i několik šancí, žádnou ale neproměnili a v 86. minutě inkasovali jediný gól od Žežulky. Viktoria v druhé lize počtvrté za sebou vyhrála a z šestého místa ztrácí tři body na Jihlavu.

Dukla začala po restartu slibně

Už v šesté minutě duelu Dukly s Jihlavou přesně pálil domácí Daniel Souček, o dvě minuty později srovnal Lukáš Zoubele. Ve 47. minutě otřel balon o tyč Lukáš Holík a Jihlava už zareagovat nedokázala. "Na začátek to byl těžký soupeř, bylo to vidět i na kondici v závěru zápasu. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože nás to vrací do boje, kde bychom chtěli být," řekl kouč momentálně čtvrté Dukly Roman Skuhravý.

"Zaspali jsme začátky poločasů, góly jsme si vstřelili sami," posteskl si trenér poražených Radim Kučera.

Trenéři nově mohou využít novinku v pravidlech a provést pět místo dosavadních tří střídání. Revoluční změnu využil v tomto zápase pouze jihlavský kouč Kučera, domácí trenér Skuhravý střídal klasicky jen tři hráče. Aby novinka v pravidlech příliš nezdržovala a nenatahovala zápasy, mají mužstva na pět střídání k dispozici stále pouze tři "okna" a pauzu mezi poločasy. Kučera provedl jednu změnu v 27. minutě a po dvou pak v 61. a 81. minutě.

Ve zbylých zápasech brněnská Líšeň podlehla Vlašimi 0:2 a Třinec zdolal Chrudim 1:0. 

Druholigových střetnutí se zatím stejně jako dalších sportovních akcí po koronavirové přestávce smí účastnit maximálně 300 osob včetně hráčů, členů realizačních týmů a rozhodčích. Všichni aktéři musejí dodržovat hygienická opatření.

Přímo do ligy postoupí pouze vítěz, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž o nejvyšší soutěž. Pokud by se druhá i první liga kvůli koronaviru nemohly dohrát, nikdo by mezi elitu neprošel. V případě, že se nedokončí jen druhá liga, postoupí pouze první celek. Baráž by se nehrála. V případě nedohrání nejvyšší soutěže rovněž projde z druhé ligy vítěz a první liga bude mít 17 účastníků.

Výsledky 18. kola druhé fotbalové ligy

Třinec - Chrudim 1:0 (1:0)

Branka: 11. Akulinin. Rozhodčí: Cihlář - Vlasjuk, Klupák. ŽK: Šteinhübel - Nikodém, Řezníček. ČK: 83. Mrázek (Chrudim). Bez diváků.

Vítkovice - Viktoria Žižkov 0:1 (0:0)

Branka: 86. Žežulka. Rozhodčí: Musil - Koval, Vitner. ŽK: Cverna, Holiš, Bolf - Vůch. Bez diváků.

Líšeň - Vlašim 0:2 (0:1)

Branky: 45.+1 z pen. a 62. Janda. Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Bureš. ŽK: Vítek, Hlavica, Vintr - Breda. Bez diváků.

Pardubice - Prostějov 1:0 (1:0)

Branka: 23. Hlavatý. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Polák, Pašek (oba Prostějov). Bez diváků.

Sokolov - Vyšehrad 1:0 (1:0)

Branka: 15. Krátký. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych. ŽK: Skopec, Tkadlec, Krátký, Ju Kang-hjon - Kodr, Rothe, Jablonský. Bez diváků.

Varnsdorf - Hradec Králové 1:2 (0:1)

Branky: 59. Kouřil z pen. - 12. Vlkanova, 71. Mejdr. Rozhodčí: Petřík - Poživil, Matoušek. ŽK: Breda, Barac - Vlkanova, Jukl. ČK: 52. Jukl. Bez diváků.

Dukla Praha - Jihlava 2:1 (1:1)

Branky: 6. Souček, 47. Holík - 7. Zoubele. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Fišl - Smejkal. Hráno bez diváků.

Ústí nad Labem - Brno 1:2 (0:1)

Branky: 63. Matějka - 14. Přichystal, 57. Hladík. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Valenta, Richter - Fousek, Eismann, Štepanovský, Machálek. Bez diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články