Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ledecký pláchl z Polska a vrátil Budějovice na prvoligovou mapu. Cíl jsme splnili, radoval se

Po čtyřech letech se bude v Českých Budějovicích hrát první liga. Jihočeši suverénně kralují druhé nejvyšší soutěži a před závěrečným kolem disponují náskokem 9 bodů před druhou Jihlavou. K postupu, který s předstihem oslavili, přispěl výraznou měrou David Ledecký. Důrazný útočník vstřelil 17 gólů a o "zlatou kopačku" už pravděpodobně nepřijde.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra: Ostrostřelec Ledecký dotáhl Budějovice do ligy

Sám Ledecký přiznává, že ho nejvyšší soutěž motivovala už od loňského přestupu z Górniku Zabrze. "Šel jsem do Budějovic s jednoznačným cílem, postoupit do ligy."

Pětadvacetiletý forvard se podle všeho stane nejlepším střelcem, a to i přesto, že nemohl nastoupit do všech zápasů. Kvůli dlouhému jednání s polským klubem přišel o úvod ročníku. "Měsíc a půl jsem byl doma a čekal na nějakou nabídku. Ve finále jsem zvažoval dvě. V jednu chvíli už jsem trénoval v Hradci, ale potom se ozvaly České Budějovice. Měl jsem na rozmyšlenou pár hodin a zvolil Dynamo." 

"Od prvního kola jsem z týmu cítil neskutečnou sílu. A naše jarní jízda? Ta byla prostě neskutečná," připomněl Ledecký sérii dvanácti vítězných utkání v řadě. 

David Ledecký z Českých Budějovic (vpravo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Na adaptaci čas víceméně nepotřeboval. Během podzimu totiž skóroval hned desetkrát včetně hattricku do sítě Hradce Králové. "Osobně, ale i celkově nám to sedlo. Mé góly byly třešničkou na dortu – cílem byl postup a ten máme."

Polsko? Jiný svět

Do Českých Budějovic zamířil rodák ze Staré Boleslavi z druholigového polského klubu Odra Opole, kde hostoval z Górniku. "V Polsku to byl pro mě jiný svět. Na stadion Górniku pro více než 20 tisíc lidí jsem koukal s otevřenou pusou. Hned první zápas byl vyprodaný, takže jsem měl husí kůži," vzpomínal. "Zkušenost to pro mě byla z větší části dobrá. Navíc se nám tam narodil syn, což byl obrovský zážitek," dodal.

Následné angažmá v Odře Opole ale očekávání nesplnilo. "Na hostování to bylo špatné. Roli hrála spousta faktorů, které bych nechtěl zveřejňovat. Nakonec jsem moc rád, že jsem se vrátil do Čech. Čekání bylo sice delší, ale stálo za to."

Narození syna změnilo Ledeckému pohled na fotbal. "Chodím teď na hřiště, chci dát gól pro malého a věnovat mu i přítelkyni vítězství. Za jejich lásku a podporu jsem vděčný. V Polsku to se mnou měli těžké, ale zvládli to. Teď si to společně užíváme," zakončil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články