Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jihlava odzbrojila Zbrojovku, favorité na postup začali vítězně

Hned v prvním kole druhé ligy se střetly týmy, které v minulé sezoně hrály nejvyšší soutěž. V Brně na úvodní zápas nebudou vzpomínat rádi, protože prohráli s Jihlavou 1:3. Další z adeptů na postup většinou vítězili - Pardubice porazily 3:1 Vítkovice, České Budějovice dvěma góly v závěru udolaly Třinec také 3:1 a Hradec Králové v Sezimově Ústí porazil Táborsko 1:0. Ziskem plného počtu bodů se blýsklo i Ústí nad Labem v utkání se Sokolovem a duel Znojma s Varnsdorfem skončil nerozhodně, stejně jako zápas Viktorie Žižkov s Chrudimí.

Zápas dvou zklamaných, kteří sestoupili z první ligy, zaslouženě vyhrála v Brně omlazená Jihlava. Ta s věkovým průměrem 23 let a po mnoha změnách v kádru předvedla dobrý fotbal a dávala góly. Hned v první minutě řešil velkou šanci brankář Melichárek a skončil s rozbitou hlavou na trávníku – dva stehy to spravily. Ale na kapitánovi Brna bylo chvíli znát, že se mu do dalšího střetu s jihlavskými hráči moc nechce. Postupně se nicméně otrkal a zmařil dvě velké šance hostů. Ti ale měli víc ze hry a po dalekonosné trefě Urblíka a trefě Klímy, který se nejlépe zorientoval ve vápně, vedla Jihlava o poločase zaslouženě 2:0. Domácí celek byl méně nebezpečný, sice si také vypracoval šance, ale gólman Vejmola byl připravený.

Ten kapituloval až v 72. minutě, kdy jej překonal hlavou zkušený Magera, jenže před tím se trefil znovu Klíma a Jihlava vedla 3:1. Zbrojovka po změně stran zrychlila hru, kombinovala a měla víc ze hry – byla i nebezpečnější, ale na body to proti zkušeně hrajícímu soupeři už nestačilo.

V Českých Budějovicích si domácí celek poradil s Třincem. Na úvodní gól Mršiče sice zareagoval ve druhém poločase hostující Dedič, ale v závěru zápas rozhodli dvěma trefami Táborský se Šplíchalem.

Hradec Králové veze oba body ze stadionu Táborska díky Martanově brance, který byla v utkání jedinou.

Pardubičtí otevřeli skóre už v desáté minutě, kdy Petráň zužitkoval milimetrově přesný Fouskův centr. Krátce po pauze zvýšil Čelůstka z přímého kopu a chvíli po něm se prosadil svou druhou hlavičkou Petráň.

Hosté zmírnili porážku čtvrt hodiny před koncem, kdy střídající Macej potrestal zaváhání brankáře Knoblocha. Více už ostravský tým nezvládl a na východě Čech prohrál podobně jako v minulé sezoně (1:4, pozn. autora).

Nováček z Prostějova přišel ve třetí minutě nastavení o výhru nad Vlašimí a musel se spokojit s domácí remízou 2:2. Hosty poslal do vedení v 11. minutě Hadaščok, do přestávky odpověděl Kroupa proměněnou penaltou. Střídající Hapal v 68. minutě otočil skóre, ale gól syna trenéra Sparty nakonec vítězný nebyl. Těsně před koncem Vlašimi zajistil cenný bod Pavlík.

Ústí doma otočilo zápas proti Sokolovu

Sokolov se přitom v 17. minutě ujal vedení, když dohrával standardní situaci a míč se dostal ke stoperu Stropkovi, jehož tečovaná střela skončila v brance. Jenže už dvě minuty poté vybojovalo Ústí míč, šlo do brejku a Jindráček se postaral o srovnání. Okamžitý obrat mohl zařídit Richter, jeho patička se ale do branky nevešla.

V 36. minutě už ale domácí přece vedli. Po kombinační akci ve skluzu střílel Strada, hosté sice míč z branky vykopli, ale podle sudích až za brankovou čárou a gól platil. Sokolov se pak snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale na vyrovnání už nedosáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sokolov v prvním utkání sezony nestačil na Ústí

Ve Znojmě se gólově předvedla hvězdná letní posila Ordoš. Nejlepší střelec první ligy z roku 2010 si po čtvrthodině hry naskočil na centr a poslal domácí tým do vedení.

Jenže o deset minut později znojemská obrana zaspala, hosté vytvořili závar ve vápně a Kouřil zařídil srovnání. Další šance přišly až v úplném závěru. Nejprve minul branku znojemský Teplý, na druhé straně podržel domácí brankář Buček a v nastavení měl další možnost Teplý, ale ani tentokrát ve velké šanci branku netrefil.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Brno - Jihlava 1:3 (0:2) Branky: 72. Magera - 45.+4 a 59. Klíma, 20. Urblík. Rozhodčí: Pechanec - Vlasjuk, Boček. ŽK: Soukup, Kříž, Šural - Urblík, Schumacher. Diváci: 3113.

Táborsko - Hradec Králové 0:1 (0:1) Branka: 2. Martan. Rozhodčí: Marek - Kubec, Petřík. ŽK: Vlkanova, Janoušek (oba Hradec). Diváci: 1280.

České Budějovice - Třinec 3:1 (0:0) Branky: 54. Mršič, 86. Táborský, 90.+2 Šplíchal - 67. Dedič. Rozhodčí: Houdek - Ratajová, Šimáček. ŽK: Reintam (Třinec). Diváci: 1536

Ústí nad Labem - Sokolov 2:1 (2:1) Branky: 19. Jindráček, 36. Strada - 17. Stropek. Rozhodčí: Nenadál - Myška, Vlček. ŽK: Leibl, Výborný (oba Ústí). Diváci: 1212.

Znojmo - Varnsdorf 1:1 (1:1) Branky: 16. Ordoš - 25. Kouřil. Rozhodčí: Machálek - Horák, Dresler. ŽK: Dramé, Helísek, Štrombach - Bláha, Kozma, Novák. Diváci: 722.

FK Pardubice - MFK Vítkovice 3:1 (1:0) Branky: 10. a 69. Petráň, 56. Čelůstka - 77. Macej. Rozhodčí: Ginzel - Antoníček, Vitner. ŽK: Hýbl, Pašek (oba Vítkovice). Diváci: 831.

1. SK Prostějov - Sellier & Bellot Vlašim 2:2 (1:1) Branky: 38. Kroupa z pen., 68. Hapal - 11. Hadaščok, 90.+3 Pavlík. Rozhodčí: Adámková - Melichar, Vít. ŽK: Schuster, Sus - Mareček. Diváci: 1200.

Viktoria Žižkov - MFK Chrudim 1:1 (1:1) Branky: 4. Rondič - 24. Vašulín z pen. Rozhodčí: Berka - Kotalík, Kožár. ŽK: Sintean, Rondič - Mastík. Diváci: 1126.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články