Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice nevyužily zaváhání Opavy, Pardubice se dotáhly na čelo

Lídr druhé nejvyšší soutěže z Opavy doma nečekaně remizoval s posledním Varnsdorfem 3:3, ale o první místo nepřišel. České Budějovice se totiž ve šlágru 11. kola rozešly smírně se Znojmem (1:1) a slezského rivala bodově "jen" dorovnaly. Blíže k vedoucímu tandemu poskočily Pardubice po vítězství 2:0 nad Vlašimí. Exligová Příbram naopak senzačně prohrála na půdě předposledních Vítkovic.   

Utkání České Budějovice - Ústí nad Labem
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Jihočeský celek poslal do vedení už ve 13. minutě pohotovou dorážkou Roman Wermke, ale o tři minuty později odpověděl po nezištné přihrávce Matúše Lacka přízemní ranou z voleje talentovaný Antonín Růsek.

Hosté si následně vypracovali celou řadu střeleckých příležitostí, jenže znojemského brankáře Vlastimila Veselého vícekrát nepřekonali. V nastavení druhé půle byl navíc vyloučen záložník Jakub Pešek po druhé žluté kartě.

Dynamo přesto prodloužilo sérii bez porážky na čtyři zápasy a v příštím kole přivítá v podzimním šlágru vedoucí Opavu.

Opavě vůbec nevyšel úvod a po dvou gólech Stanislava Klobásy senzačně prohrávala 0:2. Na přelomu poločasů nicméně srovnala a chvíli nato měla jedinečnou šanci jít do vedení, ale Jan Schaffartzik neproměnil ani opakovanou penaltu.

Varnsdorf vzápětí znovu získal náskok, Slezský FC však z velkého tlaku v 83. minutě opět srovnal, jenže vítěznou trefu už nepřidal ani v sedmiminutovém nastavení. Hosté stále čekají v letošní sezoně na první výhru a s šesti body za stejný počet remíz jsou poslední v tabulce. 

Zaváhala i Příbram

Příbram byla jednoznačným favoritem, ale na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích nečekaně zaváhala. Celku s nejhorší obranou v lize navíc nedala ani gól a v neúplné tabulce setrvala na pátém místě.

O osudu duelu rozhodla už 7. minuta, kdy si Tomáš Vasiljev naběhl za obranu a samostatný únik chladnokrevně zakončil přesnou střelou o tyč.

Hosté se poté snažili o vyrovnání. Měli tlak, jenže šance zahazovali. Buď vůbec netrefili prostor mezi tyčemi, nebo naráželi na připraveného gólmana Josefa Květoně. V největší příležitosti zvolil Karsten Ayong přihrávku před prázdnou branku, ale strážce domácí svatyně zastoupil Soufiane Dramé.

Žižkov kraloval v Ústí 

Úspěšnou premiéru zažil i trenér Žižkova Bohuslav Pilný, který rovněž 5. října nahradil ve funkci Davida Vavrušku. Jeho svěřenci vyhráli 3:0 v Ústí nad Labem. Dvěma góly k tomu přispěl Vojtěch Engelmann a Pražané utnuli šňůru tří porážek.

Záložník hostí se poprvé prosadil v 17. minutě, když zužitkoval přesný centr Marcela Čermáka. Krátce po změně stran vedení navýšil střelou z dálky a konečný výsledek stanovil v závěru střídající Petr Galuška.

Pardubice potřetí v řadě zvítězily

Domácí celek vedl už od 8. minuty, kdy si míč ve vápně zpracoval Petráň a poslal ho chladnokrevně od tyče do sítě. Východočeši následně přečkali Vodhánělovo břevno a po málo vídané chybě brankáře Nguyena zdvojnásobil jejich náskok Ladra. Vlašim se neprosadila ani v závěru, kdy pardubický gólman Knobloch zneškodnil příležitost Štochla.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice porazily Vlašim a nadále stíhají vedoucí duo

11. kolo druhé fotbalové ligy:

1. SC Znojmo - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:1)
Branky: 16. Růsek - 13. Wermke. Rozhodčí: Orel - Ratajová, Kotalík. ŽK: Lacko, Šamánek, Štrombach - Řezáč, Javorek, Wermke, Pešek. ČK: 90.+2 Pešek. Diváci: 678.

Vítkovice - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 7. Vasiljev. Rozhodčí: Severýn - Hock, Dresler. ŽK: Twardzik, Prajza - Matoušek, Tregler. Diváci: 401.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:3 (0:1)
Branky: 17. a 55. Engelmann, 90. Galuška. Rozhodčí: Berka - Kubr, Poživil. ŽK: Miskovič - Kodeš, Hašek, Hurka. Diváci: 722.

Pardubice - Vlašim 2:0 (2:0)
Branky: 8. Petráň, 34. Ladra. Rozhodčí: Houdek - Kožár, Podaný. ŽK: Jeřábek, Petráň, Sokol - Piško, J. Štochl, Wiesner, Fotr. Diváci: 718.

Opava - Varnsdorf 3:3 (1:2)
Branky: 37. Kuzmanovič, 48. Puškáč, 83. Simerský - 15. a 29. Klobása, 58. Durdevič. Rozhodčí: Adámková - Boček, Lakomý. ŽK: Zapalač, Schaffartzik - Klobása, Breda, Zbrožek, Samoel, Šulc. Diváci: 2916. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články