Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Budějovice pouze remizovaly s Olympií, Opava vydřela výhru nad Táborskem

Praha - V pátém kole druhé fotbalové ligy se favoritům dařilo střídavě. V předehrávce Opava porazila Táborsko 2:1 a posunula se do čela tabulky. Stejně bodů jako Slezané mají i Budějovice, ale Jihočeši jen remizovali s Olympií Praha 0:0. Remízu si připsala také Vlašim, která nedokázala přehrát Frýdek-Místek a po výsledku 1:1 je čtvrtá. Ve šlágru kola Hradec Králové smetl Viktorii Žižkov 4:1 a vyšvihl se na třetí příčku.

Na Strahově sice gól nepadl, ale hráči Olympie i Českých Budějovic se do šancí dostávali. Domácí brzy nastřelili břevno, hosté se zase trápili s brankářem Frydrychem. Rozhodnout mohl v 87. minutě budějovický Kadula, ale hlavou trefil jen tyč.

"Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Soupeř mě v minulých kolech příjemně překvapil. I dnes hráli velice bojovně, nedali nám nic. My jsme navíc první půli prohospodařili, nakopávali jsme míče, místo abychom hráli po zemi. Druhá půle byla z obou stran nahoru dolů. Začali jsme tlačit a vypracovali jsme si také jasnou gólovku, kdy jsme ale dali tyč. Bod je spravedlivý, domácí si ho zasloužili," hodnotil utkání budějovický kouč David Horejš.

Vlašim vedla ve Frýdku-Místku gólem Hadaščoka po autovém vhazování. Domácí však stihli čtvrt hodiny před koncem odpovědět. Po standardní situaci Šumského se hlavou prosadil Švrček.

Sokolov vybojoval první výhru pod vedením trenérského dua Vítězslav Hejret a Pavel Horváth. O těsném vítězství nad Třincem rozhodl tři minuty před koncem Glaser střelou z voleje. V nastavení pak tři body domácím udržel skvělým zákrokem brankář Belaň.

Hradečtí si poradili se Žižkovem, Slezané přetlačili Táborsko

Hradec Králové napravil poslední vysokou prohru v Českých Budějovicích a doma porazil Žižkov 4:1. O všechny branky vítězů se postaral Pázler, který tak v prvních pěti kolech dal už osm gólů a vede tabulku střelců před čtyřgólovým Fotrem z Vlašimi. Čtyři góly nastřílelo také Ústí nad Labem do branky Znojma a vyhrálo 4:0. Dva góly zařídil Richter.

Opavu poslal do vedení v 10. minutě Jurečka, ale za hosty v závěru poločasu z ojedinělé šance srovnal Mršič. O výhře domácích a prodloužení ligové neporazitelnosti rozhodl v 80. minutě Žídek.

Opava má po pěti kolech bilanci tři výhry a dvě remízy. Spolu s ní v lize neprohráli už jen fotbalisté Českých Budějovic a Žižkova.

Fotbalová národní liga - 5. kolo:

Opava - Táborsko 2:1 (1:1), Olympia Praha - České Budějovice 0:0, Frýdek-Místek - Vlašim 1:1 (0:1), Příbram - Varnsdorf 3:1 (0:0), Sokolov - Třinec 1:0 (0:0), Hradec Králové - Žižkov 4:1 (1:0), Ústí nad Labem - Znojmo 4:0 (2:0), Vítkovice - Pardubice 0:1 (0:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články