Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sigma nadále vítězí, naplno bodovaly i Ostrava s Opavou

Praha ‒ Suvérenní dominance olomoucké Sigmy ve Fotbalové národní lize pokračuje. Lídr druhé nejvyšší soutěže tentokrát porazil předposlední Vítkovice 1:0. Po dvou remízách naplno bodoval i Baník Ostrava, když doma zdolal Táborsko rovněž 1:0, a na Olomouc dál ztrácí osm bodů. Třetí Opava na svém hřišti porazila České Budějovice 2:1 a zůstala pět bodů za Ostravou.

Olomouc měla celý duel výraznou převahu, kterou zužitkoval po půlhodině hry Chorý. Její vítězná série aktuálně čítá pět utkání, na Andrově stadionu nenašli přemožitele dvanáctkrát za sebou.

Hosté z Vítkovic prohráli po pěti střetnutích a k příčkám zaručujícím setrvání ve druhé nejvyšší soutěži jim chybí čtyři body. Přímí konkurenti totiž bodovali. Sokolov doma zdolal Třinec 1:0 brankou Dvořáka ze závěru první půle, Pardubice uhrály remízu ve Frýdku-Místku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ostrava po dvou remízách zabrala a porazila Táborsko

V Ostravě byla v prvním poločase obě mužstva dlouho nepřesná ve střelbě. Až těsně před přestávkou Jakubov poslal míč do šestnáctky a Slovák Hlinka na zadní tyči přesně zakončil.

Ostrava po změně stran pojistku nepřidala. Největší domácí šanci v 78. minutě zahodil střídající Mičola, který vypálil nad branku. V závěru mohl vyrovnat Džafič, ale také minul. Baník tak doma vyhrál jedenácté z dvanácti utkání v této druholigové sezoně.

Opava měla od začátku velký tlak i šance, ale gólově se prosadila až po změně stran. Nejprve v 47. minutě Schaffartzik proměnil penaltu a deset minut před koncem přidal pojistku náhradník Jurečka. Benát v nastavení už porážku pátých Budějovic jenom zmírnil.

Výhru zaznamenala i Vlašim. O skalpu Varnsdorfu rozhodl už v sedmé minutě po samostatném úniku Vojtěch Hadaščok. Čisté konto udržel i gólman Ústí nad Labem Zacharda, který přispěl k demolici posledního Prostějova. Viktoria Žižkov sice ve Znojmě dvakrát vedla, ale domácí pokaždé bleskově odpověděli a zápas skončil 2:2.

Fotbalová národní liga - 24. kolo:

Znojmo - Viktoria Žižkov 2:2 (2:2)
Branky: 24. Teplý z pen., 45. Klíma - 22. Engelmann, 34. Podrazký. Rozhodčí: Nenadál - Urban, Dresler. ŽK: Njire - Krystan, Pavlata, Šandera, Egert. Diváci: 596.

Sigma Olomouc - Vítkovice 1:0 (1:0)
Branka: 30. Chorý. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Petřík. ŽK: Honiš (Vítkovice). Diváci: 2177.

Frýdek-Místek - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Antoníček, Horák. ŽK: Kayamba (Pardubice). Diváci: 521.

Vlašim - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 7. Hadaščok. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Caletka. ŽK: Vyhnal - Daníček, Bláha, Knejzlík. Diváci: 393.

Sokolov - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 45. Jakub Dvořák II. Rozhodčí: Matějček - Kotík, Pochylý. ŽK: Belaň (Sokolov). Diváci: 545.

Ústí nad Labem - Prostějov 3:0 (1:0)
Branky: 45. a 82. M. Zeman, 63. Moulis. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Fišer. ŽK: Leibl, Miskovič - Alaverdašvili, Skwarczek, Malý. Diváci: 521.

Baník Ostrava - Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 45. Hlinka. Rozhodčí: Dubravský - Myška, Šimáček. ŽK: Hučko, Hlinka - Ciku, Toml, Navrátil, Javorek, Kučera. Diváci: 3934.

Opava - Dynamo České Budějovice 2:1 (0:0)
Branky: 47. Schaffartzik z pen., 81. Jurečka - 90.+2. Benát. Rozhodčí: Franěk - Polák, Boček. ŽK: Schaffartzik, Janetzký - Wermke, Táborský, Hála. Diváci: 2853.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články