Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Baník vyhrál derby nad Vítkovicemi a je pouze o bod za Olomoucí

Ostrava – Fotbalisté Ostravy neprohráli ani ve 13. kole druhé ligy, když si v ostravském derby poradili s Vítkovicemi 1:0. Baník je v tabulce druhý o bod za vedoucí Olomoucí, která má ale utkání k dobru. Vítkovice zůstaly předposlední a prodloužily nelichotivou sérii proher už na devět zápasů.

Oba týmy hrají na společném stadionu ve Vítkovicích, a tak nasazení Baníku jako domácího celku nehrálo zásadní roli. Soupeři se v ostravském derby utkali po dlouhých 22 letech. Od začátku utkání bylo zřejmé, v jakém rozpoložení se kluby nachází. Zatímco Baník ještě nebyl letos poražen, Vítkovice prožívají nepovedený podzim.

Baník také udával tempo hry, ale v prvním poločase se nedokázal přes poctivou obrannou hru Vítkovic prosadit. Jedinou branku zápasu vstřelil až v 58. minutě Mešaninov, který se nejlépe zorientoval v pokutovém území. Vítkovice sice sahaly po vyrovnání, ale jejich branka padla po signalizovaném ofsajdu.

Ostrava si tak připsala osmé vítězství v sezoně a spolu s Olomoucí jsou posledními neporaženými celky. Pokračuje i neúspěšná šňůra Vítkovic, které ani ve druhém utkání pod vedením trenéra Martina Pulpita nedokázaly nejen bodovat, ale ani skórovat.

13. kolo druhé fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Vítkovice 1:0 (0:0)

Branka: 58. Mešaninov. Rozhodčí: Dubravský - Caletka, Vodrážka. ŽK: Stáňa, De Azevedo - Coufal. Diváci: 6618.

Ostrava: Vašek - Celba, Zápotočný, Mešaninov, Hučko - Nerad, Hlinka - Mondek (87. Lupták), Stáňa (75. Helešic), Mičola - Urgela (46. De Azevedo). Trenér: Petržela.

Vítkovice: Kostolanský - Cverna, Mikula, Coufal, Prajza - Ondráček, Texl, Vaněk, Hlavsa (46. Fiala) - Mišinský (76. Vacek), Jurča (68. Demeter). Trenér: Pulpit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články