Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Remízu Sokolova s Hradcem využila Karviná a je druhá

Praha – Jednoho soupeře za svými zády udrželi, druhého už nikoliv. Fotbalisté Sokolova v souboji celků ze špičky doma uhráli s Hradcem Králové remízu 1:1 a před svým soupeřem si udrželi jednobodový náskok. Severočeši ale zároveň přišli o druhé místo, na které se posunula po výhře 1:0 nad Ústím nad Labem Karviná. V čele zůstává Znojmo, jež remizovalo 1:1 ve Vlašimi a má pětibodový náskok.

Bidje Manzia během působení v Sokolově
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Sokolov doma vedl poté, co Urma vybojoval pokutový kop a kapitán Vrtělka ho proměnil. Ve druhé půli Hradec domácí zatlačil, ale Trubač, Zorvan ani Vlkanova neuspěli. Až v 72. minutě fauloval domácí Prošek, Pázler z penalty srovnal a vstřelil už jedenáctou branku v sezoně.

Nejlepší střelec druhé ligy ale dostal ještě jednu možnost, když o šest minut později fauloval Vrtělka soupeře v jasné šanci, dostal červenou kartu a Pázler se postavil k další penaltě. Zahrál ji stejně jako první, tentokrát ho však brankář Belaň s pomoci tyče vychytal. Zápas tak skončil dělbou bodů.

Karviná začala razantně a už po 20 vteřinách zápasu dostala výhodu pokutového kopu za faul na Budínského. Sám postižený se rozhodl penaltu zahrávat, ale zamířil jen do břevna. Domácí měli po celé utkání jasnou převahu, ale gól nepřicházel. Až v 71. minutě Puchel naservíroval míč do jasné šance Urgelovi a ten zblízka doklepl míč do branky.

Znojmo ve Vlašimi vedlo po gólu Oklešťka, ale domácí zabojovali a po změně stran srovnal Průcha, který dostal míč za obranu, obešel gólmana a trefil odkrytou branku. Vlašim mohla dokonce skóre otočit, ale brankář Veselý vychytal Matějku i Jandu.

Nerozhodně 1:1 se rozešli také fotbalisté Třince a Frýdku-Místku. Ve slezském derby vedl Třinec, když po rohu vznikl ve vápně závar a Hloch se z otočky trefil pod břevno. Jenže hosté stihli ještě do poločasu srovnat zásluhou Stratila, který hlavou zužitkoval Ižvoltův centr. Stratil pak mohl v závěru zápasu i rozhodnout, ale ve velké šanci ho vychytal brankář Paleček.

Jihočeši se tlačili častěji do koncovky, ale Vaněk v jasné šanci přestřelil, Linhartova srážka s gólmanem zas nebyla posouzena jako penalta. Až v 74. minutě se prosadili, když Benát uvolnil Wermkeho, jenž si píchl míč kolem gólmana a zamířil do odkryté branky.

Jenže v 88. minutě fauloval na polovině hřiště Linhart a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Pardubice přesilovou hru ihned využily. Dlouhý míč do vápna prodloužil stoper Kopřiva na nabíhajícího Kim Te-woma, ten předskočil Fundu a zařídil remízu.

14. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Pardubice 1:1 (0:0)

Branka: 74. Wermke - 89. Kim Te-won. Rozhodčí: Berka - Vitner, Vlček. ŽK: Karafiát, Linhart, Novák, Šimák - Kudrna. ČK: 88. Linhart. Diváci: 857.

Sokolov - Hradec Králové 1:1 (1:0)

Branky: 35. Vrtělka z pen. - 72. Pázler z pen. Rozhodčí: Houdek - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Belaň - Černý, Holeš. ČK: 77. Vrtělka (Sokolov). Diváci: 930.

Třinec - Frýdek-Místek 1:1 (1:1)

Branky: 33. Hloch - 43. Stratil. Rozhodčí: Dresler - J. Paták, Peřina. ŽK: Hloch, Janoščín, Velner, Salachna - Ižvolt, Literák, Vyskočil, Jarabica. Diváci: 762.

Vlašim - Znojmo 1:1 (0:1)

Branky: 55. Průcha - 21. Okleštěk. Rozhodčí: Orel - Kotalík, Melichar. ŽK: Breda, Matějka, Nový - Cihlář. Diváci: 515.

Karviná - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)

Branka: 71. Urgela. Rozhodčí: Proske - Myška, Šimáček. ŽK: Šisler - Peterka, Novotný. Diváci: 875.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články