Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomouc udržela náskok před Zlínem, Táborsko poprvé na jaře nebodovalo

Praha - Fotbalisté Olomouce zvítězili na hřišti předposledního Mostu 2:0. Severočeši naopak prodloužili výsledkovou mizérii, prohráli i šestý jarní zápas. Sigma udržela na prvním místě tabulky šestibodový náskok před Zlínem, který zvítězil ve Frýdku Místku 2:0. "Ševci" bodovali i v šestém jarním utkání. Čtvrté Táborsko prohálo v Třinci 0:1. 

Slavící fotbalisté Sigmy Olomouc
zdroj: isifa/MAFRA/ autor: Tomáš Frait

Olomouc, která v minulém duelu s Ústím nad Labem přišla o sérii 16 utkání bez porážky, se ujala vedení v 16. minutě zásluhou Zahradníčka. Hosté i po přestávce kontrolovali hru, a když čtyři minuty před koncem přečkali první šanci Mostu, potvrdil v nastavení jejich výhru Javůrek.

Baník si další porážkou zkomplikoval boj o záchranu, protože na čtrnáctý Třinec ztrácí deset bodů. Před posledním Kolínem, který prohrál po hattricku domácího Melunoviče 1:5 s Ústím, má Baník pětibodový náskok.

Na třetí příčku se po výhře 1:0 ve Znojmě posunul Varnsdorf. Od Zlína, který drží druhou postupovou pozici, ho dělí dva body a navíc má jedno utkání k dobru.

Zlínští svou převahu vyjádřili gólově až v 64. minutě zásluhou hlavičky Poznara, který pojistil náskok druhou trefou minutu před koncem. Předtím obě mužstva nevyužila několik slibných šancí, Frýdek dlouho držel ve hře gólman Prepsl. Rozjetý Zlín také popáté za sebou udržel čisté konto.

Zachraňující se Třinec držel s favorizovaným Táborskem krok a prakticky ho nepouštěl do šancí. Naopak střídající Ceplák v 68. minutě otevřel skóre střelou do horního rohu branky a domácí už těsné vedení udrželi. Třinečtí v neúplné tabulce poskočili na třinácté místo a mají desetibodový odstup od sestupového pásma.

Šanci posunu na třetí místo odmítl Žižkov, který prohrál v Opavě 1:2. Domácí vedli po poločase díky brance Jurečky a proměněné penaltě Kuzmanoviče. V 66. minutě snížil Voltr, ale Viktoria už zápas ve svůj prospěch nezvrátila a zůstává pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Frýdek-Místek - Zlín

Premiérového vítězství po zimní pauze se dočkala Karviná, která zdolala 2:0 oslabenou Vlašim. Ta domácím cestu za vítězstvím ulehčila, protože v 28. minutě byl vyloučen Breda za faul v šestnáctce a penaltu s jistotou proměnil Urgela. Svěřenci Jozefa Webera měli proti oslabenému soupeři převahu i řadUšancí, ale pojistku přidal až v 78. minutě opět slovenský útočník Urgela.

Pardubice zachránily ve třetí minutě nastavení remízu 1:1 v Sokolově. Ten mohl jít do vedení v 27. minutě, jenže Přeučil z penalty nepřekonal brankáře Frydrycha. Krátce po změně stran přece jen skóroval domácí Pouček, Pardubice však těsně před koncem odpověděly povedeným Jeřábkovým přímým kopem.

Výsledky 22. kola druhé fotbalové ligy:

Karviná - Vlašim 2:0

Branky: 30. z pen. a 78. Urgela. Rozhodčí: Lerch - Fišer, Caletka. ŽK: Nový (Vlašim). ČK: 28. Breda (Vlašim).

Sokolov - Pardubice 1:1

Branky: 56. Pouček - 90.+3 Jeřábek. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Melichar. ŽK: Bederka - Fikejz, Jeřábek. Diváci: 750.

Třinec - Táborsko 1:0

Branka: 68. Ceplák. Rozhodčí: Julínek - Kordula, Vysloužil. ŽK: Matoušek, Smetana, Dedič - Cíferský. Diváci: 682.

Frýdek-Místek - Zlín 0:2

Branky: 64. a 89. Poznar. Rozhodčí: Orel - Pilný, Arnošt. ŽK: Žídek - Železník. Diváci: 2420.

Opava - Žižkov 2:1

Branky: 13. Jurečka, 33. Kuzmanovič z pen. - 66. Voltr. Rozhodčí: Jech - Kříž, Kotalík. ŽK: Metelka - Voltr, Bartošák, Souček. Diváci: 2319.

Most - Olomouc 0:2

Branky: 16. Zahradníček, 90.+1 Javůrek. Rozhodčí: Příhoda - Kotlík, Dobrovolný. ŽK: Divkovič - Reichl.

Znojmo - Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branka: 59. Jurča. Rozhodčí: Ardeleánu - Kožár, Antoníček. ŽK: Nepožitek - Daníček, Ďurděvič. Diváci: 627.

Ústí nad Labem - Kolín 5:1 (2:0)

Branky: 35., 52. a 77. Melunovič, 12. a 65. Zeman - 69. Teplý. Rozhodčí: Nenadál
- Černý, Ratajová. ŽK: Zukič, Pícha - Jelínek, Ježdík, Hýbl. Diváci: 1434.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy