Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olomouc udolala Frýdek-Místek a vede o dva body, Žižkov ztratil

Praha Fotbalisté Olomouce zdolali Frýdek-Místek na jeho hřišti 1:0 a v čele Fotbalové národní ligy mají dvoubodový náskok před Varnsdorfem. Navíc je s ním ještě čeká dohrávka, ten je jako jediný může připravit o to, aby přezimovali na prvním místě. 

Olomouc sice byla na hřišti Frýdku-Místku aktivnějším celkem, ale dlouho se nemohla prosadit gólově, i když míč poskakoval po brankové čáře. Šance měli i domácí, ale Sigmu podržel brankář Reichl. Gól tak přišel až pět minut před koncem a postaral se o něj střídající Falta. Ten byl na hřišti sotva čtyři minuty, když k němu brankář vyrazil centr a olomoucký záložník poslal míč přesně k tyči. Pro Sigmu to byl jedenáctý zápas v řadě bez porážky a devátá výhra z posledních deseti utkání.

Fotbalisté Karviné a Sokolova zakončili podzimní část sezony vítězně a udrželi se na předních příčkách. Karviná si doma poradila s Třincem 3:1, Sokolov porazil Vlašim 2:0. Naopak jen remízu 1:1 uhrál Žižkov v Pardubicích, a nevyužil tak šanci posunout se alespoň na pár hodin na první místo.

Varnsdorf po výhře nad Táborskem ztrácí ze druhého místa dva body na vedoucí Olomouc. Svěřenci Zdenka Frťaly vyzvou Sigmu příští týden v dohrávce, která uzavře podzimní část Fotbalové národní ligy. V prvním poločase ve Varnsdorfu se činili oba brankáři a skóre se měnilo až po změně stran. V 57. minutě se trefil domácí Rudnytsky a za sedm minut ho napodobil Landovský. V závěru sice z penalty snížil Bosňan Dzafič, ale Varnsdorf přečkal závěrečný tlak Táborska a na svém stadionu udržel neporazitelnost.

Severočeský tým naplno bodoval v sedmém z posledních osmi kol. Ve druhém dnešním utkání 16. kola předposlední Ústí nad Labem vyhrálo ve Znojmě 1:0 a na osmý pokus triumfovalo na hřišti soupeře. Severočeši díky brance Smoly ze 31. minuty ztrácejí bod na první nesestupové místo, které drží čtrnáctý Most. Trápící se Znojmo ani napotřetí s novým koučem Ludevítem Grmelou nezvítězilo, z posledních pěti duelů ve druhé lize získalo jediný bod a jen jednou skórovalo. 

Karviná se proti Třinci rychle ujala vedení zásluhou Budínského, který navíc vzápětí připravil druhý gól pro Urgelu. Jenže hosté stihli ještě do poločasu snížit po trefě Dediče. Karviná však nedopustila drama a Urgela svým druhým gólem v utkání rozhodl. Svěřenci trenéra Webera tak po dvou předchozích ztrátách bodovali naplno a drží se v kontaktu s předními příčkami.

Sokolov dokonce bodoval popáté v řadě a poskočil už na třetí místo o bod za vedoucí Olomouc, která však má dva zápasy k dobru. Proti Vlašimi byli Západočeši od začátku lepším týmem. Ve 14. minutě je poslal do vedení kapitán Čada, který využil nedůrazného vyboxování brankáře Fendricha. Po změně stran pak zvýšil po rohovém kopu stoper Hofmann.

Pardubice potvrdily zlepšenou formu a o body obraly i Žižkov, když je do vedení poslal dorážkou Hašek. Pražané sice srovnali zásluhou Súkenníka, jenže v 64. minutě přišli o vyloučeného Opluštila. Východočeši však přesilovou hru nedokázali využít, a tak došlo na dělbu bodů.

Šanci zůstat v kontaktu s předkem tabulky naopak nevyužil Zlín. Doma jen remizoval 1:1 s posledním Kolínem, který tak ukončil sérii šesti porážek. Zlín ztrácí na druhé místo už čtyři body. Zlín měl přitom po většinu utkání převahu a vedl po gólu Matějova. Hostům však v závěru první půle vyšel rohový kop, Petrášek srovnal a ve druhém poločase už se Kolín se štěstím ubránil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Varnsdorf - Táborsko

Fotbalová národní liga - 16. kolo:

Zlín - Kolín 1:1 (1:1) Branky: 35. Matějov - 45.+1 Petrášek. Rozhodčí: Jech - Černý, Caletka. ŽK: Živulič - Schön, Jelínek, Kabele, Janec. Diváci: 1 052.

Opava - Most 3:0 (1:0) Branky: 19. Kuzmanovič, 50. Machálek, 59. Metelka. Rozhodčí: Orel - Hock, Pilný. Bez ŽK. Diváci: 1 532.

Frýdek-Místek - Sigma Olomouc 0:1 (0:0) Branky: 85. Falta. Rozhodčí: Adámková - Hájek, Pochylý. ŽK: Mehremič, Ďuriška - Rajnoch, Hála. Diváci: 2 170.

Karviná - Třinec 3:1 (2:1) Branky: 21. a 71. Urgela, 15. Budínský - 37. Dedič. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Melichar. ŽK: Skwarczek - Matoušek. Diváci: 826.

Sokolov - Vlašim 2:0 (1:0) Branky: 14. Čada, 62. Hofmann. Rozhodčí: M. Paták - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Pouček - Starý. Diváci: 823.

Pardubice - Viktoria Žižkov 1:1 (1:0) Branky: 17. Hašek ml. - 54. Súkenník. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Petráň - Opluštil. ČK: 64. Opluštil. Diváci: 681. 

Varnsdorf - Táborsko 2:1 (0:0) Branky: 57. Rudnytskyy, 64. Landovský - 83. Džafič z pen. Rozhodčí: Houdek - Mencl, Kožár. ŽK: Rudnytskyy, Breite, Kouřil - Javorek, Džafič, Strnad. Diváci: 1215.

Znojmo - Ústí nad Labem 0:1 (0:1) Branka: 31. Smola. Rozhodčí: Proske - Blažej, Kubr. ŽK: Stáňa, Hudec - Šraga. Diváci: 520. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články